Eurostat: Οριακά αυξημένη η απασχόληση στην Ελλάδα

Eurostat: Οριακά αυξημένη η απασχόληση στην Ελλάδα
Οριακά αυξημένη 0,1% εμφανίζεται σε τριμηνιαία βάση η μεγέθυνση της απασχόλησης στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την ΕΕ το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2014.

Η απασχόληση στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε ετήσια μεγέθυνση της τάξης του 2,4%, επίδοση που είναι η τέταρτη καλύτερη στην ΕΕ μαζί με την Ισπανία (πίσω από Μάλτα με 3,9%, την Εσθονία με 3,1% και την Ουγγαρία με 2,6%).

Ωστόσο, ουσιαστικά πρόκειται για το άθροισμα της μεγέθυνσης των προηγούμενων τριμήνων και κυρίως του τρίτου. Από το +1,7% στην απασχόληση το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, η μεγέθυνση της απασχόλησης έκανε βουτιά στο οριακό +0,1%.

Στην Ευρωζώνη η απασχόληση ενισχύθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα να έχουν δουλειά 148,6 εκατομμύρια πολίτες, το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Στο σύνολο της ΕΕ η αύξηση ήταν ελαφρά μεγαλύτερη, κατά 1%, φέροντας το συνολικό δυναμικό των εργαζόμενων στα 226,7 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα διατήρησε, έστω και οριακά το θετικό πρόσημο στην τριμηνιαία εξέλιξη της απασχόλησης, την ώρα που πέρασαν σε συρρίκνωση χώρες όπως η Πορτογαλία με -1,4%, η Κύπρος με -0,6%, η Πολωνία με -0,3%, η Ιταλία με -0,2% και η Μάλτα με -0,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ