H διοίκηση της Vodafone μπλοκάρει την υπογραφή ΣΣΕ… λόγω Victus

H διοίκηση της Vodafone μπλοκάρει την υπογραφή ΣΣΕ… λόγω Victus
Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί στην Vodafone

όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, καθώς η διοίκηση διέκοψε τις συζητήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ… λόγω Victus.


Eιδικότερα η διοίκηση της Vodafone ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων ότι διακόπτονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλογικής Σύμβασης Εργασίας, επειδή το σωματείο οργανώνει και εκπροσωπεί πια και τους συναδέλφους από την εταιρεία Victus (η κοινή εταιρία με την Wind).
Oπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Διοίκησης είναι γεμάτη ανακρίβειες και ψέματα. Διαστρεβλώνει τους Νόμους και εν τέλει την ίδια την πραγματικότητα.
Η Διοίκηση δια στόματος της Διευθύντριας Προσωπικού:
Προσπαθεί να παραπλανήσει για την δήθεν «είσοδο εργαζομένων και άλλων επιχειρήσεων εκτός της Vodafone» στο Σωματείο μας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την νόμιμη διεύρυνση του Σωματείου μας, ώστε να καλύπτει και τους συναδέλφους μας στην νεοσύστατη εταιρία Victus. Εταιρεία στην οποία η Vodafone μετέχει κατά 50%, που συστήθηκε αποκλειστικά για να παρέχει υπηρεσίες στη Vodafone, με το μισό προσωπικό της να είναι τεχνικοί εργαζόμενοι προερχόμενοι από τη Vodafone, που μεταφέρθηκαν με ένα email(!) στη νέα εταιρεία παρά την θέλησή τους και με μια αυθαίρετη και αμφιβόλου νομιμότητας ερμηνεία ενός γενικόλογου και αφηρημένου Προεδρικού Διατάγματος του 2002!».
Πάντως όπωςε καταγγέλουν οι εργαζόνοι «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση της Vodafone προσπαθεί να δώσει δήθεν «νομικό κάλυμμα» στις αντεργατικές επιδιώξεις της. Θυμίζουμε ότι όταν για πρώτη φορά το 2009 το Σωματείο μας διεκδίκησε την υπογραφή ΕΣΣΕ, η Διοίκηση κατέφυγε στα δικαστήρια εναντίον του Σωματείου μας αμφισβητώντας την αντιπροσωπευτικότητά του για να συνάπτει ΕΣΣΕ, εφευρίσκοντας και τότε μια τελείως αβάσιμη επιχειρηματολογία που αποκρούστηκε ηχηρά από το δικαστήριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ