Φουντώνει η μάχη για τη συλλογική σύμβαση στον ΟΤΕ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι μετά το ναυάγιο στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων

Φουντώνει η μάχη για τη συλλογική σύμβαση στον ΟΤΕ

Κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας αλλά και απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ μετά την άκαρπη συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.  Οι εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις 11% στους μισθούς και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

Σύμφωνα με την διοίκηση της ΟΜΕ – ΟΤΕ «η Διοίκηση διατήρησε την προκλητικά αδιάλλακτη στάση της όπως αναμενόταν, πλήρως ταυτισμένη με τις δηλώσεις του Πρόεδρου κ. Τσαμάζ οι οποίες σκόπιμα έγιναν την τρέχουσα χρονική περίοδο. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση με την ίδια άκαμπτη στάση της μη υπαναχωρώντας από τις αρχικές της θέσεις. Προφασιζόμενη νομικούς λόγους δεν μπαίνει στην κουβέντα για Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο, για ενιαίο ωράριο εργασίας, για αυξήσεις σε όλους και δεν κουβεντιάζει επ’ ουδενί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους».
Η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στον ΟΤΕ λήγε στο τέλος του έτους και όπως ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, αν δεν υπάρξει συμφωνία και υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, τότε θα μπουν σε καθεστώς μετενέργειας (βασικός μισθός και επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας), γεγονός που σημαίνει ότι μετά από 3 μήνες θα κοπούν και τα 30 επιδόματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.
Επίδομα βιβλιοθήκης και φωτοτυπικού παίρνουν οι εργαζόμενοι
Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν 30 επιδόματα τα οποία δεν έχουν κοπεί. Μεταξύ των επιδομάτων αυτών είναι: βιβλιοθήκης, οδήγησης αυτοκινήτου δακτυλογράφησης, αναλυτή προγραμμάτων, διατακτικές για σίτιση, ειδικές άδειες, επίδομα γέννησης και άδειας τοκετού 9 μηνών (από 6 που ισχύουν), 30 μέρες ασθένειας, προσαύξηση αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης κατά 40% και αποζημίωση συνταξιοδότησης (25.000 ευρώ + 9 μισθοί).
Ειδικά για το θέμα της παροχής της άδειας ασθενείας για 30 ημέρες , ο κ. Τσαμάζ είπε «αν ένας εργαζόμενος δεν κάνει χρήση και των 30 ημερών μέσα στο χρόνο μπορεί να μεταφέρει το υπόλοιπο στις επόμενες χρονιές. Φτάνουν λοιπόν κάποιοι να έχουν και δύο χρόνια αδειών». Σε ότι αφορά τα λεγόμενα εκτός έδρας, είπε ότι στον ΟΤΕ, εκτός θεωρούνται τα 20 χιλιόμετρα και πάνω. «Αν κάποιος πάει από το Μαρούσι στην Γλυφάδα θεωρείται εκτός έδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ