Τα... deal του Κοκλώνη, που έφεραν το λουκέτο στην airfasttickets

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα που ξεκίνησε να αντιμετωπίζει από πέρσι το καλοκαίρι η airafast, από όταν δηλαδή «αποβλήθηκε» από την ΙΑΤΑ, λόγω αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεων της, μάλλον δεν λύθηκαν. Μάλιστα και οι δύο ιστοσελίδες που διατηρούσε η επιχείρηση έχουν «κατέβει», ενώ οι περίπου 65 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Ν. Κοκλώνης εδώ και μήνες διέρρεε ότι έχει πετύχει σημαντικά deals με ξένους επενδυτές, Κινέζους και Αραβες για να είμαστε πιο ακριβείς, από τα οποία θα αντλούσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με στόχο να αναπτύξει περαιτέρω την airfasttickets, αλλά και να διευρύνει το επιχειρηματικό του αντικείμενο.
Οι Κινέζοι και η airfast
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν λίγο πριν το καλοκαίρι και που μάλλον διέρρεαν από το περιβάλλον του Πειραιώτη επιχειρηματία, ο Νίκος Κοκλώνης, φέρονταν να έχει κλείσει το σημαντικότερο deal της επιχειρηματικής του καριέρας, παρά το νεαρό της ηλικίας αφού είναι μόλις 37 ετών.
Λεζάντα:Στα γραφεία της CDH, ενα απο τα μεγαλύτερα fund της Κίνας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει οι συνομιλίες που είχε με κινέζους επενδυτές, κατέληξαν και η συμφωνία θα εξασφάλιζε το μέλλον και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Airfast tickets στην τουριστική αγορά.
Η συμφωνία προέβλεπε την πώληση του 45% της Airfasttickets έναντι ποσού 180 εκατομμυρίων δολαρίων, στις BAIDU, KKR KINAS KAI XIAOMI που πλέον είναι τα μεγάλα κεφάλαια πίσω από τους προηγούμενους επενδυτές που είχε συναντήσει την πρώτη φορά στο Πεκίνο, την επαναλειτουργία των αδειών ΙΑΤΑ (σ.σ. που η εταιρεία είχε χάσει τον Μάιο του 2014 λόγω έκτακτης αύξησης εγγυητικής που ζήτησε η ΙΑΤΑ για τον αυξημένο τζίρο της εταιρείας) αλλά και τοποθέτηση σημαντικού κεφαλαίου στην εταιρεία για την μελλοντική της ανάπτυξη, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το άνοιγμα τουλάχιστον έξι γραφείων σε Κίνα, Λατινική Αμερική, Ινδονησία, Ρωσία και αλλού.
Λεζάντα: Έξω απο τα γραφεία της Βaidu
Ο Νίκος Κοκλώνης θα κρατούσε την θέση του προέδρου, ενώ αυτή του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο JASON CHEN, ο όποιος θα αντιπροσωπεύει το σύνολο των επενδυτών.
Οι ΑΡΑΒΕΣ
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες διαβεβαίωναν ότι είχε οριστικοποίησε ένα μεγάλο deal, που προσέγγιζε τα 80 εκατομμύρια ευρώ, με αραβικά fund. Το project προέβλεπε την δημιουργία μιας επαναστατικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα κάλυπτε όλο το φάσμα των υπηρεσιών και των προϊόντων που χρειάζονται οι πελάτες για να περάσουν τις διακοπές τους, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, και η οποία δεν θα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με αεροπορικά εισιτήρια ή ξενοδοχεία.
Στην ίδια συμφωνία προβλέπονταν και το άνοιγμα γραφείων σχεδόν σε πολλές χώρες που συγκεντρώνουν τουριστικό ενδιαφέρον. Ο πειραιώτης επιχειρηματίας θα αναλάμβανε τη θέση του CEO στην καινούρια εταιρία που θα ίδρυε με τα fund της Μέσης Ανατολής. Για το καινούριο project η Ελλάδα θα αποτελούσε σταθμό εξυπηρέτησης και σε επίπεδο τεχνολογικό αλλά και πελατείας για τουλάχιστον επτά χώρες και θα γγίνονταν 300 με 350 νέες προσλήψεις.
Λεζάντα:Ραντεβου με μεγαλα χρηματοοικονομικα fund στη Μέση Ανατολή