EBRD: Επενδύει 24 εκατ. ευρώ στη Famar

EBRD: Επενδύει 24 εκατ. ευρώ στη Famar

H Famar σκοπεύει να κάνει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Με επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ εισέρχεται στη Famar η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στηρίζοντας την εξαγορά της φαρμακευτικής πλάι στην MidEuropa και άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αυτή αναμένεται να στηρίξει το αναπτυξιακό όραμα για τη Famar, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της παραγωγής της, καθώς και των μονάδων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στην Ελλάδα.

Η Famar συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους φαρμακευτικούς CDMO, εστιάζοντας στην παραγωγή και διανομή μιας μεγάλης γκάμας φαρμακευτικών προϊόντων, προϊόντων υγείας και καλλυντικών. Υπενθυμίζεται πως έχει έδρα στην Ελλάδα και διατηρεί μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Υπό τη νέα διοίκηση, η Famar σκοπεύει να κάνει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα μεταξύ άλλων για επέκταση των δυνατοτήτων παραγωγής και του R&D, όσο η εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της.

Η EBRD από το 2015, όταν άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει επενδύσει τουλάχιστον 7,9 δισ. ευρώ σε 115 έργα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο μέχρι την ενέργεια και τις υποδομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ