Microsoft και Activision πωλούν τα δικαιώματα ροής για την μεγαλύτερη συμφωνία βιντεοπαιχνιδιών

Microsoft και Activision πωλούν τα δικαιώματα ροής για την μεγαλύτερη συμφωνία βιντεοπαιχνιδιών

Η CMA λέει ότι η αρχική αγορά της Microsoft αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων μπλοκαρίστηκε. Η Activision θα εκχωρήσει τα δικαιώματα ροής στην Ubisoft. Συμφωνία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει την εξαγορά της Microsoft να προχωρήσει

 

Η κατασκευάστρια εταιρεία του "Call of Duty" Activision Blizzard (ATVI.O) θα πουλήσει τα δικαιώματα ροής στην Ubisoft Entertainment σε μια νέα προσπάθεια να κερδίσει την έγκριση από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τα 69 δολάρια της. πώληση δισεκατομμυρίων στη Microsoft.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει τη μεγαλύτερη συμφωνία τυχερών παιχνιδιών στην ιστορία στις αρχές του 2022, αλλά η εξαγορά μπλοκαρίστηκε από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, η οποία ανησυχούσε ότι ο αμερικανικός γίγαντας υπολογιστών θα αποκτούσε υπερβολικό έλεγχο της αναδυόμενης αγοράς τυχερών παιχνιδιών cloud.

Έπειτα από πολλούς μήνες, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εμμένει στην αρχική της απόφαση να ασκήσει βέτο στη συμφωνία, αναγκάζοντας τη Microsoft να παρουσιάσει νέους όρους.

Σύμφωνα με την αναδιαρθρωμένη συμφωνία, η Microsoft δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει παιχνίδια Activision όπως το "Overwatch" και το "Diablo" αποκλειστικά στη δική της υπηρεσία ροής cloud — Xbox Cloud Gaming — ή να ελέγχει αποκλειστικά τους όρους αδειοδότησης για αντίπαλες υπηρεσίες.

Αντίθετα, η γαλλιή εταιρεία gaming Ubisoft θα αποκτήσει τα δικαιώματα ροής cloud για τα υπάρχοντα παιχνίδια PC και κονσόλας της Activision, καθώς και για τυχόν νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από την Activision τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτό θα ισχύει παγκοσμίως, αλλά όχι στην Ευρώπη, όπου οι Βρυξέλλες είχαν ήδη αποδεχθεί την αρχική συμφωνία.

Στην Ευρώπη, η Ubisoft θα λάβει μια μη αποκλειστική άδεια για τα δικαιώματα της Activision για να της επιτρέψει να προσφέρει αυτά τα παιχνίδια και σε αυτήν την περιοχή.

Ο Tom Smith, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Geradin Partners και προηγουμένως νομικός διευθυντής στο CMA, είπε ότι τώρα φαίνεται ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. «Η διαδικασία ήταν βασανιστική και υπάρχει ακόμη περιθώριο για να μπλοκαριστεί, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι μεγάλες τεχνολογικές συμφωνίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις μέρες μας», είπε στο Reuters.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πίστευε ότι η νέα της πρόταση ήταν "ουσιαστικά διαφορετική" και περίμενε ότι θα εξεταστεί από την CMA έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η CMA είπε ότι θα εξετάσει τη νέα συμφωνία σύμφωνα με το συνηθισμένο της σύστημα, με μια διαδικασία Φάσης 1 να λήγει στις 18 Οκτωβρίου. Εάν εξακολουθεί να έχει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στον ανταγωνισμό, η CMA θα μπορούσε να ανοίξει μια πολύ μεγαλύτερη εξέταση Φάσης 2.

Οι δύο αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη παρατείνει την προθεσμία της συμφωνίας -μεταφέροντάς την πίσω κατά τρεις μήνες έως τις 18 Οκτωβρίου- αφού η ρυθμιστική διαδικασία διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ