Ο undervalue TITAN, το break even του Εξάρχου και η τελευταία πώληση του Σωκράτη Κόκκαλη

Ο undervalue TITAN, το break even του Εξάρχου και η τελευταία πώληση του Σωκράτη Κόκκαλη

Κινητικότητα εν όψει εκλογών 

Υπερδιπλάσια ebitda στο 3μηνο, συνεχής μείωση των ειδικών καθαρών εκπομπών CO2, διατήρηση θετικών προοπτικών σε ΗΠΑ και Ευρώπη μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα των μεγεθών που ανακοίνωσε χθες η TITAN Cement International. Πωλήσεις στα 588,1 εκατ. αυξημένες κατά 29,3%, κέρδη ebitda στα 107,1 εκατ. τριψήφια αύξηση 131% (έναντι ενός πολύ αδύναμου αντίστοιχου του 2022), με την αγορά των ΗΠΑ να κάνει και αυτή την φορά τη διαφορά. Θεαματική η βελτίωση στην ελληνική αγορά, γεγονός που εξηγεί τις επενδύσεις 50 εκατ. σε κυρίως 2 αγορές (Ελλάδα, ΗΠΑ). Καθαρός δανεισμός στα 837,6 εκατ. επιβαρυμένος με επιπλέον 40,4 εκατ. (σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2021) που αντισταθμίζεται (σε σημαντικό βαθμό με "κλειστές" γραμμές χρηματοδότησης). Ισχυρό "χαρτί" η ΤΙΤΑΝ US, με ενδιαφέρον το ότι στις Πολιτείες που δραστηριοποιείται (και παραγωγικά ) η εταιρεία (Νοτιοατλαντικές, ΜεσοΑνατολικές) καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών και εμπορικών ακινήτων (σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ ) λόγω εσωτερικής μετανάστευσης προς την Φλώριδα. Ωστόσο, παραμένει άξιον απορίας πως είναι δυνατόν να αποτιμάται 1,22 δισ. ο όμιλος, όταν μόνον η θυγατρική ΤΙΤΑΝ US βάσει μεγεθών (και κλαδικής σύγκρισης) δικαιολογεί (τουλάχιστον) 1,5 δισ.$.

====================================================

Για break even χρονιά αναφέρθηκε ο Αλκης Εξάρχου στην ενημέρωση των αναλυτών, ενδεχομένως και οριακά θετικού αποτελέσματος. Οι ενδείξεις θετικής λειτουργικής κερδοφορίας το δεύτερο 6μηνο 2022 αποτελούν οδηγό για την εξέλιξη margins για το 2023, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης να στοχοθετεί τους πέντε βασικούς πυλώνες ανάπτυξης: Υποδομές, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, ΑΠΕ και Real Estate. Μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη σύναψη δανείου 120 εκατ. για την ανάπτυξη ΑΠΕ ισχύος 100MW. Σε αυτή την συγκυρία δεν πέρασε απαρατήρητη η αναδοχή από κοινού με τη ΜΕΤΚΑ της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού (Αγιος Κοσμάς). Συμμαχίες οικοδομούνται, ενδεχομένως χρήσιμες για όταν έρθει η ώρα των big projects, λ.χ. "Αττικής Οδού".

================================================

Σχεδόν 10 μήνες διάρκεσαν οι επαφές Intracom Holdings με Israel Aerospace Industries για να συμφωνήσουν οι 2 πλευρές στην πώληση της Intracom Defence στην ισραηλινή εταιρεία. Στα 60 εκατ. φέρεται να συμφωνήθηκε το τίμημα (για το 90,9% του μ.κ) και το ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για ακόμη μία πώληση, που προχωρεί ο όμιλος σε διάστημα 2ετών. Ιούλιος 2022 "πωλείται" η Intrakat στους Εξάρχου-Καϋμενάκη-Μπάκο έναντι 140 εκατ., Οκτώβριος 2021 "πωλείται" η Intrasoft στην Δανέζικη NetCompany για 185 εκατ. κλείνοντας έναν κύκλο με την εισηγμένη να περνά στην επόμενη φάση (με Κωνσταντίνο Κόκκαλη και Δημήτρη Κλώνη, Δημήτρη Θεοδωρίδη στις θέσεις των Αντιπροέδρων). Ως equity fund-ήδη- προχωρώντας στις πρώτες τοποθετήσεις (Κλουκίνας-Λάππας) και με ταμείο που θα ξεπερνά τα 400 εκατ. (με την πώληση της IDE) ολοκληρώνεται η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να αφήσει στα παιδιά του μετρητά και όχι επιχειρήσεις. Με την IDE κλείνει ο κύκλος εισφέροντας σημαντική ρευστότητα στην holding.

=====================================================

Ηταν Ιούνιος 2022 όταν ανακοινωνόταν το διαζύγιο Sarantis- Estee Lauder. Εξέλιξη, που είχε κάνει αίσθηση στην αγορά, τόσο γιατί ερχόταν μετά από 21 χρόνια συνεργασίας όσο επειδή η συμφωνία προέβλεπε σταδιακή αποεπένδυση έως το 2028. Η διοίκηση είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει την επίσπευση (από την πλευρά της ECL) ως win-win deal με την αγορά, ωστόσο, να έχει διαφορετική εκτίμηση με συνέπεια η χρηματιστηριακή πορεία να μην ξεφύγει-έκτοτε- από τα όρια των 7,55 ευρώ, συνακόλουθα αποτίμησης 550 εκατ. Με 883 εκατ. η Cenergy Holdings προεξοφλείται πως θα εκτοπίσει είτε την Sarantis είτε τον ΟΛΠ από την επίζηλη 25η θέση του FTSELarge Cap στην επόμενη αναθεώρηση των δεικτών FTSE/Russell. Σε αυτή την συγκυρία η διοίκηση αποφασίζει να διακόψει την λειτουργία της on line πλατφόρμας (πώλησης στοκ προϊόντων καλλυντικών) scarletbeauty.gr- μετά από μόλις 3 χρόνια "ζωής"- και ενός καταστήματος (Χαλάνδρι).--

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ