Truecaller:Υπηρεσία θα βοηθήσει τους χρήστες του WhatsApp να καταπολεμήσουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα

 Truecaller:Υπηρεσία θα βοηθήσει τους χρήστες του WhatsApp να καταπολεμήσουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα

Η δυνατότητα, αυτή τη στιγμή σε φάση beta, θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως αργότερα τον Μάιο 

 

Η Truecaller θα αρχίσει σύντομα να κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία αναγνώρισης καλούντων μέσω WhatsApp και άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων για να βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν πιθανές κλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέσω Διαδικτύου, δήλωσε η εταιρεία στο Reuters τη Δευτέρα.

Η δυνατότητα, αυτή τη στιγμή σε φάση beta, θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως αργότερα τον Μάιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Truecaller, Alan Mamedi.
Το τηλεμάρκετινγκ και οι κλήσεις απάτης έχουν αυξηθεί σε χώρες όπως η Ινδία, όπου οι χρήστες λαμβάνουν περίπου 17 ανεπιθύμητες κλήσεις ανά μήνα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια αναφορά του 2021 της Truecaller.
Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ινδίας τον Φεβρουάριο έδωσε εντολή σε εταιρείες όπως η Jio και η Airtel να αρχίσουν να μπλοκάρουν τις κλήσεις τηλεμάρκετινγκ μέσω των δικτύων τους χρησιμοποιώντας φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης. Η Truecaller είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είδαμε μια έξαρση στις αναφορές χρηστών από την Ινδία σχετικά με κλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέσω WhatsApp», είπε ο Mamedi, σημειώνοντας ότι η μετάβαση των τηλεπωλητών σε κλήσεις μέσω Διαδικτύου ήταν αρκετά νέα στην αγορά.
Το WhatsApp είναι η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στην Ινδία. Η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να εντοπίσει και να λάβει μέτρα σε λογαριασμούς που παρουσιάζουν μη φυσιολογική συμπεριφορά και επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν και να αναφέρουν προβληματικούς λογαριασμούς.
Για την Truecaller, η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά της με 250 εκατομμύρια χρήστες. Έχει 350 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και κερδίζει τα έσοδά του από διαφημίσεις, συνδρομητικές υπηρεσίες και επαληθευμένες καταχωρίσεις από επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ