Το τεχνολογικό τρίμηνο στη Wall, το λιμάνι του Ηρακλείου και το νέο παράγωγο του MSCI Greece

Το τεχνολογικό τρίμηνο στη Wall, το λιμάνι του Ηρακλείου και το νέο παράγωγο του MSCI Greece

-"Τσιμπημένο" στο 3,5% το επιτόκιο στα έντοκα 6μηνου. Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ.

-Και νέο παράγωγο στον δείκτη MSCI Greece, σε ισχύ από 10 Μαϊου. Ωστόσο, όταν στην συνεδρίαση της Δευτέρας το 32% από τα 51,7 εκατ. των συναλλαγών πραγματοποιείται σε μόλις 3 χαρτιά (Εθνική, Πειραιώς, Mytilineos) και της Τρίτης το 40% από τα 67,1 εκατ. επίσης σε μόλις 3 (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς) για ποια αγορά να μιλήσουμε.

- Σύγκλιση- στην λογική win-win- βλέπουν παράγοντες του Ηρακλείου όσον αφορά στην διεκδίκηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος της πόλης. Grimaldi Group vs ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Aviareps=X, με τον Ναπολιτάνο να έχει-ήδη-τον αντίστοιχο της Ηγουμενίτσας (έναντι 125 εκατ. συνολικά). Στα μόλις 488,5 εκατ. η αποτίμηση του ΟΛΠ, deep undervalue όταν λ.χ. η Αμβέρσα "τιμολογείται" τα 3πλάσια.

-Διαδικασία μετασχηματισμού του πολυδαίδαλου ομίλου Viohalco "βλέπουν" παράγοντες της αγοράς πίσω από τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά της Cenergy Holdings, την τελευταία υπεραπόδοση της ElvalHalcor. Τεράστιος-πλέον- ο όμιλος με εντυπωσιακή μεγέθυνση στις διεθνείς αγορές, πρέπει να αποκτήσει πιο "κατανοητή" για τα funds μορφή.

-Μέχρι και την Τρίτη 2 Μάϊου το περιθώριο ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών 2022, στο ΧΑ. Σύντομα ολοκληρώνεται η περίοδος για τα μεγέθη πρώτου 3μηνου 2023, στην Wall Street. Είναι τα λόγια τα μεγάλα των Αρχών για προοπτική αναπτυγμένου χρηματιστηρίου. -Για να δούμε τι αποτελέσματα θα βγάλουν τα mezzanines. Ειδικότερα το GalaxyCosmosMezz εκτιμάται πως θα ανακοινώσει 11,3 εκατ. Επίσης έχει δεσμευτεί ότι και το τρέχον "ταμείο".

-Υπερδιπλασιασμός κερδών, στα 10,84 εκατ. (115%) για τον όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ. Ομως το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών, κερδών ebitda από την Exalco που πηγαίνει με...χίλια.

-Στην πολιτεία του Ιλινόϊς/ΗΠΑ το δεύτερο πεδίο συνεργασίας Allwyn-Intralot. Ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ απέκτησε την Camelot Lottery Solutions Group, που διαχειρίζεται την τοπική λοταρία. Η Intralot έχει σύμβαση για την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών με την λοταρία του Ιλινόϊς. Το έτερο πεδίο είναι η ελληνική αγορά.

-Στον ρυθμό ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου 3μηνου των τεχνολογικών κολοσσών η Wall Street. Και προεξόφλησης των ανακοινώσεων του Τζερόμ Πάουελ. Oσον αφορά στην τραπεζική κρίση και παρούσα είναι και ενεργή και στις δύο ακτές του Ατλαντικού.

-Χρειαζόμαστε ισχυρότερο Σύμφωνο Σταθερότητας, επιμένει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών. Εκ των ων ουκ άνευ απαραίτητη για την περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητας για την ελληνική οικονομία η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. -

-"Τσιμπημένο" στο 3,5% το επιτόκιο στα έντοκα 6μηνου. Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ.

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ