WS: Διευρύνει τα κέρδη της στον απόηχο της Fed

WS: Διευρύνει τα κέρδη της στον απόηχο της Fed
Θετικά τα μάκρο - Πάνω από 2% η άνοδος για το αργό

Διευρύνονται τα κέρδη στη Wall Street, με τους επενδυτές πλέον να αισθάνονται «ανακουφισμένοι» από την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, επιβεβαιώνοντας όσους είχαν προεξοφλήσει μη αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα υποστηρικτικά επιδρά και το ανοδικό ράλι του πετρελαίου, ενώ ενθαρρυντικά είναι και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις μειωμένες αιτήσεις επίδομα ανεργίας.

Ο βιομηχανικόςDow Jonesγνωρίζει τριψήφια άνοδο της τάξεως των 135 μονάδων ή 0,74% και διαμορφώνεται στις 18.429,68 μονάδες, με την Goldman Sachs(+1,23%)να φθάνει στην "κορυφή" του δείκτη.ΟS&P 500, εν τω μεταξύ, ενισχύεται κατά 0,65% στις 2.177,31 μονάδες με ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο και ο τεχνολογικόςNasdaqκερδίζει0,56%στις 5.325,54 μονάδες.

Στα του «μαύρου χρυσού», σε ανοδική τροχιά κινούνται οιτιμές του αργού, με το αμερικανικό WTI να επιδίδεται σε κέρδη άνω του 2%, εν μέσω αποδυνάμωσης του δολαρίου, αλλά και έπειτα από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, τα "βλέμματα" στρέφονται στηYahoo(+1,52%), καθώς ο πρώην "γίγαντας" του διαδικτύου αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα έρευνα που δείχνει μία άνευ προηγουμένου διαρροή δεδομένων χρηστών του που μπορεί να ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια.

Μένοντας στον τεχνολογικό κλάδο, η Nomura αύξησε την τιμή -στόχο για τη μετοχή τηςApple(+1,05%), με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ισχυρότερη των εκτιμήσεων ζήτηση για το iPhone 7.

Στο σκέλος τωνμάκρο, ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 8.000 στους 252.000, την τελευταία εβδομάδα, συμπληρώνοντας 81 εβδομάδες με τις αιτήσεις κάτω των 300.000, ήτοι το μεγαλύτερο σερί από το 1970.Στον αντίποδα, επιβραδύνθηκε, τον Αύγουστο, η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed που "διολίσθησε" στο -0,55, τον προηγούμενο μήνα, από την αναθεωρημένη μέτρηση του 0,24 τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ