Barclays: Ο χρυσός ξανακέρδισε την αίγλη του

Barclays: Ο χρυσός ξανακέρδισε την αίγλη του
Επενδυτικές ροές ρεκόρ ύψους 54 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε εμπορεύματα το πρώτο οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με την Barclays.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στην τελευταία της έκθεση για τις επενδυτικές ροές στα εμπορεύματα, η τράπεζα σημειώνει ότι η στροφή των επενδυτών στα εμπορεύματα στηρίζονται σε τρεις παράγοντες.

Πρώτον, οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν κάνει πιο ελκυστικό τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο. Δεύτερον, οι επενδυτές έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την μεταβλητότητα σε συγκεκριμένα εμπορεύματα και τέλος, τα εμπορεύματα έχουν επιστρέψει ωςεργαλείο διαφοροποίησηςκαι κάλυψης απέναντι στον πληθωρισμό.

Ο χρυσός ειδικότερα έχει ξανακερδίσει την λάμψη του στα μάτια των επενδυτών, εκτιμά η Barclays.

«Ο χρυσός είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής επένδυση στα εμπορεύματα το 2016, με τις ροές στα ETP με φυσικά κάλυψη να φτάνουν στα 27 δις. δολάρια, αντιστοιχώντας στις μισές από τις ροές στα εμπορεύματα» τονίζεται στην έκθεση.

Οι εισροές της φετινής χρονιάς έρχονται μετά απότρία διαδοχικά έτη καθαρών εκροώναπό ETP χρυσού και είναι ήδη πολύ υψηλότερες από το προηγούμενο ρεκόρ του 2009, όταν είχαν καταγραφεί καθαρές εκροές 19 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ