WS: Apple... εναντίον όλων

WS: Apple... εναντίον όλων
Απώλειες στη Νέα Υόρκη πλην Apple που "εκτοξεύτηκε" στο +3,7%

«Όλοι σας και μόνη μου» θα μπορούσε να είναι το μότο της Apple στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, η οποία κατέγραψε απώλειες σε γενικές γραμμές, εκτός από το δείκτη Nasdaq ο οποίος «κράτησε» άμυνα με το εντυπωσιακό άλμα της Apple (+3,7%), κι όλα αυτά εν μέσω σημαντικής πίεσης από το πετρέλαιο. Κέρδη και για χρυσό που ανέκαμψε μετά το πενταήμερο πτωτικό σερί.

Ειδικότερα, η μετοχή τηςAppleέπιασε υψηλό πέντε μηνών καθώς ενισχύθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 3,7% στα 111,65 δολ. Συνολικά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις η Apple έχει κερδίσει σχεδόν 8%. Τη σημερινή άνοδο του τεχνολογικού κολοσσού στήριξε η επιχειρηματολογία της RBC Capital Markets υπέρ της σύστασης «buy» για τον τίτλο.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένειη διήμερη συνεδρίαση της Fedστις 20 - 21 Σεπτεμβρίου. Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε αύξηση των επιτοκίων αλλά θα περιμένει έως τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η Goldman Sachs δίνει πιθανότητα μόλις 25% στην αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. «Με την Κεντρική Τράπεζα να βρίσκεται σε blackout (απαγορεύονται οι δηλώσεις από τους αξιωματούχους) εν όψει της απόφασης την επόμενη Τετάρτη, πλέον είναι περιορισμένα τα κίνητρα που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά», επισημαίνει ο αναλυτής της CMC Markets,Michael Hewson.

Επιπλέον, την Παρασκευή θα επιστρέψει στην εκλογική μάχηη Χίλαρι Κλίντοναφού θα έχει αναρρώσει από την ήπια πνευμονία που διαγνώστηκε. Τις προηγούμενες μέρες, οι φήμες οργίαζαν αναφορικά με την ασθένεια της Κλίντον ενώ δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμα και για οριστική απόσυρση της από την προεδρική κούρσα.

Στους δείκτες τώρα,ο Dow Jonesέκλεισε με απώλειες 0,18% στις 18.034 μονάδες, οS&Pσημείωσε πτώση μόλις 0,06% στις 2.125 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτηςNasdaqκινήθηκε υψηλότερα 0,36% στις 5.173 μονάδες χάρις την εντυπωσιακή άνοδο της Apple (+3,7%).

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε Caterpillar (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των American Express (-1,4%) και IBM (-1,2%).\

Στα του «μαύρου χρυσού», αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τηνπτώση της τιμής του πετρελαίουμετά την αναπάντεχη μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αλλά και την αύξηση της εγχώριας παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι χθες ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο εξαιτίας των εκτιμήσεων της ΙΕΑ ότι η υπερπροσφορά αργού θα συνεχιστεί μέχρι το α' εξάμηνο του 2017. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 2,9% στα 43,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Στηναγορά συναλλάγματος, τοδολάριοκινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώστο 1,1247από 1,1221 την προηγούμενη μέρα.

Στηναγορά εμπορευμάτων, πτωτικό σερί πέντε ημερών τερμάτισε για τονχρυσόκαθώς ενισχύθηκε 0,2% στα 1.326 δολ./oz.

Στηναγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού10ετούςέχασε τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,69%.

Στο εταιρικό μέτωπο, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στηνεξαγορά της Monsantoαπό την φαρμακευτική Bayer (αναμένεται η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές) έναντι 66 δισ. δολαρίων. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εταιρικό deal για το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ