BofA: Προειδοποιεί για "φούσκα" στα ομόλογα των διεθνών αγορών

BofA: Προειδοποιεί για "φούσκα" στα ομόλογα των διεθνών αγορών
Μετοχές και ομόλογα βρίσκονται στα πιο υπερτιμημένα επίπεδα ιστορικά

Οι μετοχές και τα ομόλογα στα μεγάλα χρηματιστήρια βρίσκονται στο πιο υπερτιμημένο επίπεδο της ιστορίας τους, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Bank of America Merril Lynch που περιλαμβάνει 208 fund managers συνολικής αξίας χαρτοφυλακίων 579δις. δολάρια.

Σύμφωνα με τη Bofa, οι διεθνείς επενδυτέςφοβούνται ένα κύμα ρευστοποιήσεων σταομόλογακαι ανησυχούν για τις υπερτιμημένεςμετοχέςστα μεγάλα χρηματιστήριακαι έτσι έχουν αυξήσει τις θέσεις τους στη ρευστότητα καθώς και στιςμετοχέςτων αναδυόμενων αγορών, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάμισι ετών.

Τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στα ομόλογα, τις μετοχές αλλά και τις αναδυόμενες αγορές. Ωστόσο, οι διαχειριστές κεφαλαίων παραμένουν τοποθετημένοι στις αναδυόμενες αγορές λόγω των σχετικά υψηλών αποδόσεων που προσφέρουν, και για τον ίδιο λόγο αύξησαν την έκθεσή τους στα μετρητά, όπως επισημαίνει η BofA.

Η αυξανόμενη προτίμηση για τα μετρητά συμβαίνει παρόλο που η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία ενισχύεται, με το 26% των fund managers να αναμένουν βελτίωση της ανάπτυξης το επόμενο έτος, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και εννέα μήνες.

Ενώ το 83% αναμένει τις κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη και Ιαπωνία να διατηρήσουν τα επιτόκια σε αρνητικά επίπεδα κατά το επόμενο έτος,το 61% προετοιμάζεται για πολύ υψηλότερες αποδόσεις στα διεθνή 10-ετή ομόλογα (από 47% τον Αύγουστο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ