WS: Σβήνει τα χθεσινά κέρδη με "βουτιά" πετρελαίου

WS: Σβήνει τα χθεσινά κέρδη με "βουτιά" πετρελαίου
Χάνει 200 μονάδες ο DJ - Στα θετικά χρυσός, δολάριο και Apple

Προσωρινή φαίνεται πως ήταν η επίδραση των χθεσινών δηλώσεων του Brainard της Fed για τα επιτόκια, η οποία καθησύχασε τους επενδυτές οδηγώντας τους δείκτες σε σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα στελέχη της Fed παρουσιάζουν αντικρουόμενες απόψεις δημιουργώντας νευρικό κλίμα, σε συνδυασμό με τη σημερινή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου «παρασέρνει» και πάλι τους δείκτες στα επίπεδα της Παρασκευής, με τον Dow Jones να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες (πάνω από 200 μονάδες) οδεύοντας σε «διαγραφή» των χθεσινών κερδών του. Στα θετικά, χρυσός και δολάριο καταγράφουν ήπια άνοδο, αποτελώντας τα σημερινά «καταφύγια» για τους επενδυτές. Επιπλέον η Apple ανακάμπτει σημαντικά από την προηγούμενη «βουτιά» της.

Όσον αφορά τοθέμα των επιτοκίωνπάντως, ηGoldman Sachsμείωσε τις πιθανότητες για αύξηση τους από τηνFederal Reserveκατά την συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα, επικαλούμενη την απουσία ξεκάθαρων ενδείξεων από τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ που να συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, η Goldman μείωσε στο 25% από 40% προηγουμένως, τις πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες για μια τέτοια κίνηση τον Δεκέμβριο στο 40% από 30% προηγουμένως.

Πάμε στους δείκτες τώρα, όπου ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesυποχωρεί κατά 201 μονάδες (-1,10%) και βρίσκεται στις 18.125 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqκαταγράφει πτώση -0,93% φτάνοντας τις 5.163 μονάδες. OS&P 500σημειώνει πτώση -1% και βρίσκεται στις 2.137,44 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόνο η Apple κινείται σε ανοδικό έδαφος σημειώνοντας άλμα 2,7% στα 108,31 δολ. Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Verizon (-2,07%), η Chevron (-1,48%) και η Exxon Mobil (-1,40%).

Σταεμπορεύματα, με σημαντικές απώλειες κινούνται τα συμβόλαια τουαργού πετρελαίου, μετά την τελευταία έκθεση της ΙΕΑ, που έδειξε ότι το πλεόνασμα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα διαρκέσει περισσότερο απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, και στο τέλος του 2017, καθώς επιβραδύνεται η αύξηση της ζήτησης και η προσφορά αποδεικνύεται ελαστική. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρεί 3,13% στα 44,84 δολάριατο βαρέλι, ενώ στο ICE του Λονδίνου το πετρέλαιο Brent χάνει 2,48% στα 47,12 δολ. το βαρέλι.

Εν τω μεταξύχρυσόςκαιδολάριοκινούνται ανοδικά. Χρυσός με +0,22% στα 1.328δολάρια ανά ουγκιά, και δολάριο στα 102γιεν/δολάριο (+0,32%).

Σταμάκροτης ημέρας, πτώση 0,3% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Redbook Research.

Πρόκειται για ελαφρώς καλύτερη εξέλιξη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν υποχώρηση 0,4%.

Μάλιστα, ο δείκτης Johnson Redbook έδειξε πως οι πωλήσεις γνώρισαν άνοδο 0,4%, κατά την εξεταζόμενη περίοδο και συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, συμβαδίζοντας με τα προγνωστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ