WS: Ανοδικό "ξέσπασμα" μετά τις βαριές απώλειες της Παρασκευής

WS: Ανοδικό "ξέσπασμα" μετά τις βαριές απώλειες της Παρασκευής
Επενδυτικές ευκαιρίες με στήριξη από αργό παρά τη Fed

Ανοδικάάνοιξε η Wall Street, σε μια προσπάθεια να "διαγράψει" τις βαριές ζημιές του τελευταίου κλεισίματοςτης Παρασκευής, όπου και σημείωσε βαριές απώλειες υπό την πίεση Apple, Google, πετρελαίου αλλά και του γενικότερου αρνητικού κλίματος που δημιούργησαν οι νέες ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων. Η επιφυλακτικότητα ωστόσο συνεχίζει να κυριαρχεί όσο πλησιάζει η κρίσιμη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις ομιλίες και δηλώσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Η σημερινή άνοδος λοιπόν αποτελεί κυρίως ένα μείγμα "αντίδρασης" αλλά και ευκαιρίας για αγορές μετά και τη βουτιά της Παρασκευής, ενώ στήριξη παρέχει και το πετρέλαιο που επίσης ανακάμπτει.

Όσον αφορά τα μηνύματα από τη Fed, ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Dennis Lockhart σε ομιλία του σήμερα εμφανίστηκε υπέρ μιας κίνησης από πλευράς της Fed κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς όπως είπε, τα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων εβδομάδων "δικαιολογούν… μια σοβαρή συζήτηση για την αύξηση των επιτοκίων". Υπομονή συνέστησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, δηλώνοντας στο CNBC ότι "δεν φαίνεται να υπάρχει επείγουσα ανάγκη να κάνουμε κάτι". Την ίδια στιγμή εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις φωνές που ζητούν την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. "Πραγματικά πιστεύετε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε υψηλότερο πληθωρισμό; Αυτή είναι μια περίεργη οικονομική αρχή", σημείωσε.

Στους δείκτες τώρα ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesκερδίζει0,23% και βρίσκεται στις 18.126μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqκαταγράφει άνοδο0,48%και βρίσκεται στις 5.150 μονάδες. ΟS&P 500ενισχύεται κατά 0,33%% στις 2.134 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18κινούνται με θετικό πρόσημο και 12με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Wal-Mart καθώς διαπραγματεύεται στα 71,25 δολ. με άνοδο 0,95 δολ. ή σε ποσοστό 1,30%. Ακολουθούν η Verizon με άνοδο 0,56% στα 52,10 δολ. και η Apple στα 103,67 δολ. με κέρδη 0,53%. Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η American Express (-1,38%), η JP Morgan (-1,22%) και η Goldman Sachs (-1,21%).

Στα του "μαύρου χρυσού", τοαργόανακάμπτει στα 46,15 δολάρια το βαρέλι με +0,60%, ενώ και το Μπρεντ ενισχύεται κατά 0,60% στα 48,20δολ/βαρέλι.

Οχρυσόςεν τω μεταξύ υποχωρεί ελαφρά κατά 0,38% στα 1.330 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ και το δολάριο υποχωρεί κατά 0,80% έναντι του γιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ