WS: Στα "κόκκινα" οι δείκτες με πιέσεις από Fed και αργό

WS: Στα "κόκκινα" οι δείκτες με πιέσεις από Fed και αργό
Διευρυμένες απώλειες πάνω από 1% - "Κατρακυλά" η Apple

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street αυτήν την ώρα, με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 1%. Από τη μία οι αποθαρρυντικές δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Fed που φρόντισε να επαναφέρει το κλίμα «φόβου» ενδεχόμενης άμεσης αύξησης επιτοκίων, από την άλλη η διολίσθηση του πετρελαίου που μετά το εντυπωσιακό χθεσινό ράλι (+4,7%) «διορθώνει» τώρα κατά 2,5%. Παράλληλα πτώση καταγράφει και ο χρυσός, ενώ στον αντίποδα το δολάριο κερδίζει έδαφος έναντι του γιεν. Στα ταμπλό, συνεχίζεται η διολίσθηση της μετοχής της Apple (-0,62%) καθώς και της Google (-0,66%), ενώ ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι Twitter, Coca-Cola και Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες, καθώς ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ΤράπεζαςMario Draghiεμφανίστηκε απρόθυμος στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικές πολιτικής να ανοίξει την πόρτα και σε πιθανά νέα μέτρα χαλάρωσης της πολιτικής.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου τηςFedΒοστώνηςEricRosengren, ο ίδιος στήριξε τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, προειδοποιώντας πως αν καθυστερήσει, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες αγορές περιουσιακών στοιχείων όπως το real estate να παρουσιάσουν σημαντικές αναταράξεις. "Η άποψή μου, βασισμένη στα δεδομένα που έχουμε συλλέξει ως σήμερα, είναι πως υπάρχει επιχείρημα υπέρ της συνέχισης της κανονικοποίησης της νομισματικής πολιτικής", είπε συγκεκριμένα ο Rosengren - που φέτος διατηρεί δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ - ωστόσο δεν ξεκαθάρισε πότε πιστεύει πως πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση.

"Νομίζω ότι το κλειδί εδώ είναι η ομιλία του Rosengren" τόνισε ο David Kelly, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής τηςJPMorganFunds. "Πιστεύω ότι προσπαθούν να πιέσουν τους εαυτούς τους να αυξήσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο προκειμένου να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους. Ακόμα και αν η αγορά όντως υποστεί sell off αντιδρώντας σε μία αύξηση των επιτοκίων, νομίζω ότι θα ανακάμψει γρήγορα", πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι εάν η Fed προχωρήσει σε πολιτική νομισματικής σύσφιγξης θα θεωρηθεί ως "ψήφος εμπιστοσύνης" στην αμερικανική οικονομία.

Στους δείκτες τώρα, ο βιομηχανικόςDow Jonesυποχωρεί πάνω από 1%στις 18.288μονάδες, ο δείκτης βαρόμετροS&P 500κινείται ακόμα χαμηλότερα κατά 1,23% στις 2.153 μονάδες και ο τεχνολογικόςNasdaqσημειώνει απώλειες 1% στις 5.205 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones αξίζει να σημειωθεί ότι καμία δεν κινείται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η JP Morgan Chase (-0,18%), η Intel (-0,645%) και η AT & T (-0,7%).

Στα του «μαύρου χρυσού», το πετρέλαιο «διορθώνει» μετα το χθεσινό ανοδικό ράλι, με το αργό να υποχωρεί κατά 2,60% στα 46,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ κινείται χαμηλότερα κατά 2,80% στα 48,65 δολ/βαρέλι.

Οχρυσόςυποχωρεί επίσης κατά 0,40% στα 1.336 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς ο «εχθρός» του τοδολάριοκερδίζει ελαφρά έδαφος έναντι του γιεν (+0,24%) με την ισοτιμία να είναι στα 102,75 γιεν/δολάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ