Ευρωαγορές: "Ανάμικτα" συναισθήματα άφησε ο Ντράγκι

Ευρωαγορές: "Ανάμικτα" συναισθήματα άφησε ο Ντράγκι
Υποχώρησε οριακά ο Euro Stoxx - Καλύτερη η εικόνα στην περιφέρεια

«Μπερδεμένες» άφησε τις ευρωαγορές ο Μάριο Ντράγκι μετά και την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερό το βασικό επιτόκιο και να μην παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το «παραθυράκι» για κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντράγκι σχολίασε ότι: "Οι μηνιαίες αγορές ομολόγων, ύψους 80 δισ. ευρώ, θα συνεχιστούν έως το Μάρτιο του 2017 ή και πέρα από αυτό, εάν κριθεί απαραίτητο", διευκρινίζοντας ότι στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας στο πρόγραμμα των αγορών. Θετικό πάντως ήταν το αντίκτυπο της συνεδρίασης στο ευρώ, το οποίο κέρδισε έδαφος έναντι του δολαρίου.

Κάπως έτσι οπανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600υποχώρησε κατά 0,33% στις 349,32 μονάδες, με τον γερμανικόDAXνα χάνει 0,72% ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και το -1,5%. Ο γαλλικόςCAC 40υποχώρησε κατά 0,46% στις 4.536 μονάδες, ενώ ο βρετανικόςFTSE100κατάφερε να κλείσει ενισχυμένος κατά 0,19%.

Καλύτερη η εικόνα στην περιφέρεια, όπου με κέρδη 0,99% και 0,34% έκλεισαν αντίστοιχα ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ με κέρδη 0,16% τερμάτισε ο πορτογαλικός PSI 20.

Στομέτωπο της οικονομίας, η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να περιμένει ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο στο 0,3% μετά την αδυναμία του β΄ τριμήνου. Η μηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο έδειξε ότι το ΑΕΠ αναμένεται να επεκταθεί κατά 0,3% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, έχοντας παραμείνει αμετάβλητο το β΄ τρίμηνο.

Η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης κλίματος για τη βιομηχανία ήταν στο 98 τον Αύγουστο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα. Για τις υπηρεσίες ήταν επίσης σταθερός στο 96, ενώ στις κατασκευές ενισχύθηκε στο 98 από 97 τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ