Παίρνει τα "πάνω" του το ευρώ ελέω Ντράγκι

Παίρνει τα "πάνω" του το ευρώ ελέω Ντράγκι
Κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου

Θετικά νέα για το ευρώ μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και μετά τον Μάρτιο του 2017.

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό νόμισμα κερδίζει έδαφος αυτήν την ώρα έναντι του δολαρίου, ενισχυμένο κατά0,3381% στα 1,1308 δολάρια.

Η ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως Πρόκειται για μία απόφαση που αναμενόταν από την αγορά.

"Οι μηνιαίες αγορές ομολόγων, ύψους 80 δισ. ευρώ, θα συνεχιστούν έως το Μάρτιο του 2017 ή και πέρα από αυτό, εάν κριθεί απαραίτητο", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχωρείται μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας στο πρόγραμμα των αγορών.

Αναφερόμενος στο μέλλον της νομισματικής πολιτικής, ο Draghi επανέλαβε ότι "εάν χρειαστεί θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία" και ότι "δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η προθυμία της ΕΚΤ να δράσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ