WS: "Βαρίδι" η Apple για Nasdaq

WS: "Βαρίδι" η Apple για Nasdaq
Αρνητικό το κλίμα και από Ντράγκι - Ράλι για το αργό

Δεν υποδέχθηκαν με τόση «θέρμη» την απόφαση ΕΚΤ και Ντράγκι να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο οι επενδυτές από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, οι οποίοι παράλληλα έχουν να «χωνέψουν» και τα νέα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, τα οποία πάντως απέστειλαν θετικά μηνύματα στην αγορά. Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο καταγράφει ανοδικό ράλι της τάξεως του 3-4% παρέχοντας σημαντική στήριξη, ενώ χρυσός και δολάριο καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις.

Τις εντονότερες πιέσεις δέχεται ο Nasdaq, και συγκεκριμένα από (ποια άλλη) την Apple, η μετοχή της οποίας υποχωρεί περισσότερο από 2%, με τις ρευστοποιήσεις των επίδοξων profit-takers να παίρνουν τη σκυτάλη από τη χθεσινή άνοδο που συνόδεψε την εκδήλωση του κολοσσού, στην παρουσίαση του νέου iPhone – της ναυαρχίδας της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι μάλιστα χθες ο Nasdaq κατέγραψε ιστορικό υψηλό.

Στους δείκτες τώρα, ο βιομηχανικόςDow Jonesχάνει 0,16% στις 18.494 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετροS&P 500υποχωρεί κατά 0,13%ς στις 2.183 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικόςNasdaqσημειώνει απώλειες 0,30% στις 5.267 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Visa Inc καθώς διαπραγματεύεται στα 83,49 δολάρια με άνοδο 0,25 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,3%. Ακολουθείη UnitedHealth Group Incorporated με κέρδη 0,166% όπως και η American Express με κέρδη 0,33%

Στον αντίποδα, κάποιες από τις μετοχές που κινούνται με απώλειεςσήμερα είναι η Verizon Communications Inc (-0,047%), η Home Depot (-0,02%) και η General Electric (-0,23%).

Στα του «μαύρου χρυσού», το αργό καταγράφει ράλι 3,75% πάνω από τα 47,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ ενισχύεται κατά 3,50% στα 49,60δολ/βαρέλι.

Εν τω μεταξύχρυσόςκαιδολάριοκαταγράφουν οριακές διακυμάνσεις.

Από τη μεριά τωνμάκρο, οι επενδυτές αποτιμούν τα νέα στοιχεία για την οικονομία στις ΗΠΑ, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών την τελευταία εβδομάδα, αποστέλλοντας θετικό σήμα στην αγορά, όσον αφορά στην υγεία της αγοράς εργασίας και σε μια αίσια εξέλιξη μετά και από τα τελευταία αποθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσαν πτώση κατά 4.000 και διαμορφώθηκαν στις 259.000, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch για 265.000 αιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ