"Έσωσε" τη μέρα η Apple - Ιστορικό υψηλό ο Nasdaq

"Έσωσε" τη μέρα η Apple - Ιστορικό υψηλό ο Nasdaq
Περιόρισε σημαντικά τις απώλειες η Wall Street μετά και τη Fed

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο Nasdaq για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, δεχόμενος ώθηση από τη μετοχή της Apple, η οποία σήμερα τράβηξε όλα τα «φώτα» του επενδυτικού –και όχι μόνο- κόσμου επάνω της, με την παρουσίαση του νέου iPhone (7), τη ναυαρχίδα του τεχνολογικού κολοσσού. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η μετοχή βρισκόταν σε διόρθωση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί traders οι οποίοι ανέμεναν ενδεχόμενη αύξηση μετά και την παρουσίαση του νέου smartphone της εταιρείας. Μαζί με την Apple όμως υποχωρούσαν και BofA, Alibaba και Alphabet, οδηγώντας σε απώλειες τους δείκτες της Wall Street, η οποία ωστόσο κατάφερε στο τέλος να τις περιορίσει στο μίνιμουμ, μετά και τη δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed, η οποία έκανε λόγο για μέτρια ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και για μέτριες προσδοκίες αύξησης μισθών.

Παράλληλα, από το ίδιο μέτωπο των επιτοκίων, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σαν Φρανσίσκο,John Williamsυποστήριξε νωρίτερα, ότι «καλύτερα η αύξηση των επιτοκίων να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα». Αντίστοιχα, ο αξιωματούχος τηςFed, JeffreyLackerδήλωσε σήμερα πως υπάρχουν«ισχυρά στοιχεία»για μια αύξηση επιτοκίου τον Σεπτέμβριο.

Από την εκδήλωση τηςApple, h πρώτη είδηση βγήκε από τα χείλη του Shigeru Miyamoto τηςNintendo, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τοSuper Marioθα είναι διαθέσιμο στο app store της Apple και σε κάθε κινητό της. H μετοχή της κορεατικής εταιρείας πραγματοποίησε «άλμα» 27%.

Θετικός ήταν και ο αντίχτυπος από τηνάνοδο της τιμής του πετρελαίουγια τρίτη διαδοχική ημέρα. Νωρίτερα η Αμερικανική Αρχή Ενέργειας αναβάθμισε τις προβλέψεις της τόσο για την τιμή αργού (στα 41,92 δολ. από 41,16 δολ.) όσο και για την παραγωγή (στα 8,77 εκατ. βαρέλια ημερησίως από 8,51 εκατ.) το 2016. Ομαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,5% στα 45,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Στους δείκτες τώρα, οDow Jonesέκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 18.526 μονάδες, οS&Pσημείωσε πτώση 0,02% στις 2.186 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτηςNasdaqέπιασενέο ιστορικό υψηλόκαταγράφοντας κέρδη 0,15% στις 5.284 μονάδες. Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές τωνCaterpillar(+1,9%) καιIBM(+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι τωνWal-Mart(-1,3%) καιHome Depot(-0,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, μετά τηBeige Book, τοδολάριοκινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώστο 1,1240από 1,1254 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή τουχρυσούυποχώρησε από υψηλό τριών εβδομάδων, σημειώνοντας πτώση 0,4% στα 1.349 δολ./oz.

Στηναγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού10ετούςπαρέμεινε αμετάβλητη στο 1,54%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ