Fed: Μέτριες οι προσδοκίες για αύξηση των μισθών

Fed: Μέτριες οι προσδοκίες για αύξηση των μισθών
"Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό"

Η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ η ισχυρή αγορά εργασίας δεν κατάφερε να οδηγήσει σε ουσιαστικές ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και στις τιμές, σύμφωνα με την Fed.

«Σε γενικές γραμμές, οι προσδοκίες για ανάπτυξη των μισθών τους ερχόμενους μήνες ήταν μέτριες» και οι αυξήσεις στις τιμές «παρέμειναν συνολικά ήπιες», αναφέρεται στην έκθεση.

Αν και η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή στις περισσότερες περιφέρειες της κεντρικής τράπεζες, η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν εμφάνισε σημαντικές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, σημειώνεται στην Beige Book.

Στους τομείς τουreal estate και των κατασκευώνκαταγράφηκαν ανησυχίες σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Σύνδεσμοι από διάφορες περιφέρειες ανέφεραν ότι έχουν μέτριες προσδοκίες για τις πωλήσεις και την κατασκευαστική δραστηριότητα, εν μέρει λόγων της αβεβαιότητας γύρω από τις εκλογές του Νοεμβρίου» τονίζεται στην έκθεση.

Όπως μεταδίδει το Bloombeg, η Beige Book αναφέρει ότι η απασχόληση επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό, με την αγορά εργασίας να είναι ισχυρή στηνΒοστόνη, την Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σεντ Λιούις και την Μινεάπολις. Ειδικά η Βοστόνη κατέγραψε «έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ