Η Ιταλία θα εκδώσει 50ετές ομόλογο

Η Ιταλία θα εκδώσει 50ετές ομόλογο
Το υπουργείο ξεκίνησε επαφές με μεγάλους επενδυτές

Η ιταλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει συνομιλίες με επενδυτές για την πώληση ενός 50ετους ομολόγου, μεταδίδει η WSJ.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες επαφές με μεγάλους επενδυτές για την πρώτη του έκδοση 50ετους ομολόγου, δήλωσε στην αμερικάνικη εφημερίδα τραπεζικό στέλεχος.

«Πιθανότατα θα γίνει τώρα ή διαφορετικά θα περιμένουν για την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο επικεφαλής επιτοκίων της Natixis Asset Management, Olivier de Larouziere, αναφερόμενος στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση που θα είναι καθοριστικό για την κυβέρνηση Ρέντσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η WSJ και άλλα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει το Μάιο ότι η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει πώληση 50ετους χρέους. Ο κ. de Larouziere ανέφερε πως το ιταλικό υπουργείο προσπαθεί να κλείσει την συμφωνία αυτήν την εβδομάδα. Τραπεζικό στέλεχος σημείωσε στη WSJ ότι αν η πώληση δεν γίνει αυτήν την εβδομάδα μπορεί να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να προσφέρει κάποια στήριξη στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης, ειδικά αν οι αξιωματούχοι στείλουν μήνυμα ότι είναι διατεθειμένοι να επεκτείνουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ