WS: Πολλαπλές πιέσεις με το βλέμμα σε Apple και Fed

WS: Πολλαπλές πιέσεις με το βλέμμα σε Apple και Fed
Πτωτικά κινούνται δείκτες, πετρέλαιο, χρυσός και δολάριο

Ήπια πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed όσον αφορά τα επιτόκια. Παράλληλα ελαφρά πίεση ασκούν δολάριο και πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί λίγο κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται και στη μετοχή της Apple, η οποία προχωρά σε ήπια διόρθωση αυτή την ώρα, καθώς η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPhone, τη ναυαρχίδα του κολοσσού.

Στους δείκτες, οDowJonesυποχωρεί κατά 0,20% στις 18.501 μονάδες, ενώ απώλειες 0,13% καταγράφει και οS&P500στις 2.183 μονάδες. ΟNasdaqκινείται ελαφρά πτωτικά γύρω από τις 5.275 μονάδες. Μεγαλύτερες απώλειες, που ωστόσο δε ξεπερνούν το 0,80% καταγράφουνAlibaba,BofA,Apple,Coca-Cola,ExxonMobilAlphabet, ενώ στον αντίποδα στήριξη παρέχουν οιFordκαιGeneralMotorsμετά τη χθεσινή πτώση.

Στην αγορά πετρελαίου, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI ενισχύεται κατά 0,67% στα 45,14 δολάρια το βαρέλι, την ώρα που ξεθωριάζουν οι ελπίδες για μια συμφωνία παγώματος της παραγωγής από τους πετρελαιοπαραγωγούς μετά , στον "απόηχο" και των δηλώσεων από μέρους του Ιράν που διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου, υπονομεύοντας τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας να καταβάλλουν προσπάθειες για την εξισορρόπηση της αγοράς του "μαύρου χρυσού".

Οχρυσόςυποχωρεί κατά 0,36% στα 1.349 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ τοδολάριοχάνει επίσης έδαφος έναντι του γιεν κατά 0,34% (στα 101,68γιεν/δολ η ισοτιμία).

Σημειωτέον πως ο επικεφαλής τηςFedστο Σαν Φρανσίσκο, John Williams, παρέπεμψε σε αύξηση των επιτοκίων "πιο σύντομα, παρά αργότερα", επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε λάβει πριν από τη δημοσίευση της απογοητευτικής έκθεσης για την απασχόληση. Η αγορά προσβλέπει, πλέον, σε περισσότερες ενδείξεις, ενδεχομένως από τις ομιλίες του επικεφαλής της Fed στο Ρίχμοντ, Jeffrey Lacker, και στο Κάνσας Σίτι, Esther George.

Μάλιστα, αναμένεται και η δημοσίευση της Beige Book της Fed, που αποτελέι σημαντική ένδειξη της κατάστασης της οικονομίας των ΗΠΑ και συνεπώς των προθέσεων των αξιωματούχων της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την CME Group, οι μετέχοντες στην αγορά τοποθετούν στο 15% την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Fed τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ