Ευρωαγορές: Απώλειες εν όψει Ντράγκι και QE

Ευρωαγορές: Απώλειες εν όψει Ντράγκι και QE
Υποχωρεί το Μπρεντ - Κερδίζει έδαφος το ευρώ

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεχόμενα πίεση από τη διολίσθηση του πετρελαίου αλλά και το πτωτικό ρεύμα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, όπου τα αρνητικά μάκρο δημιούργησαν έντονη νευρικότητα στους επενδυτές της Wall Street (ωστόσο η αγορά έχει γυρίσει ανοδικά αυτήν την ώρα). Εν τω μεταξύ το ευρώ κέρδισε έδαφος έναντι του δολαρίου, ενώ το Μπρεντ υποχωρεί κατά 1,65%.

Αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τηνμικρότερη της αναμενόμενηςαύξησης των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,2% έναντι 0,6% που ανέμεναν οι αναλυτές. Στην Ευρωζώνη, η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο β' τρίμηνο ανήλθε στο 0,3%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία Ντράγκι την Πέμπτη προκειμένου να δουν τις προθέσεις της ΕΚΤ αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στους δείκτες τώρα, ο ευρωπαϊκός δείκτηςStoxx 600υποχώρησε 1,16% στις 349 μονάδες. Στο Λονδίνο, οFTSE 100σημείωσε πτώση 0,78%στις 6.826 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,14% στις 10.687 μονάδες και στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 4.529 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,6% στις 8.899 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,8% στις 17.052 μονάδες.

Στηναγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,8% έναντι του δολαρίουστο 1,1235 δολ.από 1,1147 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή τουχρυσούσημειώνει άνοδο 1,4% στα 1,344 δολ./oz.

Στο εταιρικό μέτωπο, η γερμανική φαρμακευτική Bayer έχει καταθέσειπροσφορά εξαγοράςύψους 56 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της αμερικανικής Monsanto. Σύμφωνα με τη διοίκηση οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
H αεροπορική Easyjet ανακοίνωσε ότι τον Αύγουστο αυξήθηκε η επιβατική της κίνηση στα 7,5 εκατ. από 7,1 εκατ. πέρυσι.

Παράλληλα η Deutsche Telekom διέψευσε δημοσίευμα της Handelsblatt ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, το οποίο θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ