WS: Πιέσεις στη Νέα Υόρκη από πετρέλαιο και BofA

WS: Πιέσεις στη Νέα Υόρκη από πετρέλαιο και BofA
Πτωτικά η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας - "Καταφύγιο" ο χρυσός

Ήπια πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street μετά το τριήμερο διάλλειμα (είχε αργία τη Δευτέρα), με τους επενδυτές να αφομοιώνουν μια σειρά από επενδυτικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν μέσα στη μέρα. Παράλληλα βρίσκονται σε αναμονή για τα στοιχεία του κλάδου υπηρεσιών, προκειμένου να συμπληρωθεί το «παζλ» με τις ενδείξεις για το αν η Fed πρόκειται να αυξήσει άμεσα τα επιτόκια ή όχι. Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο και το δολάριο υποχωρούν, ενώ έδαφος κερδίζει ο χρυσός.

Στους δείκτες τώρα, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesυποχωρεί κατά 0,15% στις 18.464 μονάδες, ενώ ο δείκτηςNasdaqσημειώνει ελαφρά πτώση κατά 0,03% στις 5.248 μονάδες. Ο S&P 500καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,17% στις 2.175 μονάδες.

Στα ταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η McDonald's στα 118,68 δολ. με άνοδο 2,90 δολ. ή σε ποσοστό 2,5%. Ακολουθούν η Boeing στα 132,91 δολ. με κέρδη 1,32% και η Intel στα 36,39 δολ. με άνοδο 0,86%.

Στοναντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η United Technologies (-0,64%), η General Electric (-0,58%) και η Disney (-0,46%). Παράλληλα μεγάλες απώλειες πάνω από 1,22% καταγράφει ηBofA, ενώ πτώση σημειώνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες (FordMotors,GeneralMotors), αλλά και ηJPMorgan.

Στα του «μαύρου χρυσού», τοαργόυποχωρεί κατά 0,55% λίγο κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει το Μπρεντ κατά -2% στα 46,50 δολάρια/βαρέλι.

Ταδολάριοχάνει 1% έναντι του γιεν, ενώ έδαφος κερδίζει οχρυσόςμε +1,23% στα 1.343δολάρια ανά ουγκιά.

Στα επιχειρηματικά νέα, ηBayerαύξησε την προσφορά της για την αγορά της Monsanto Co και τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των σπόρων και των φυτοφαρμάκων, αν και η γερμανική εταιρεία δήλωσε πως η υψηλότερη τιμή εξαρτάται από την επίτευξη μιας "συναλλαγής μέσω διαπραγμάτευσης". Πληρώνει πλέον 127,5 δολάρια ανά μετοχή για τον αμερικανικό κολοσσό από 125 δολάρια προηγουμένως. Η Monsanto σημειώνει μικρά κέρδη 0,6%.

ΗPayPalπέτυχε ακόμη μία συμφωνία για το δίκτυο πληρωμών της, αυτή τη φορά με τη MasterCard, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να παρουσιάσει μεγαλύτερη δραστηριότητα στα καταστήματα. Η συμφωνία με τη Visa νωρίτερα φέτος, αλλά και αυτή με τη MasterCard συνιστούν τα μεγαλύτερες κινήσεις της Pay Pal από τότε που διαχωρίστηκε από την eBay πέρυσι.

Η καναδική εταιρεία αγωγώνEnbridgeInc συμφώνησε να αγοράσει την Spectra Energy Corp. σε μια συμφωνία ύψους 28 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας μια μεγάλη βορειοαμερικανική εταιρεία ενεργειακών υποδομών σε μια περίοδο που οι διαχειριστές της ενεργειακής βιομηχανίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου. Η Spectra Energy σημειώνει άλμα 12%, ενώ η Enbridge κερδίζει 3,8%.

Από την πλευρά της, η General Electric ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά δύο ευρωπαϊκών εταιρειών εκτύπωσης 3-D έναντι συνολικά 1,4 δισ. δολ. Ειδικότερα, η εταιρεία θα απορροφήσει τη σουηδική Arcam AB και τη γερμανική SLM Solutions Group AG.

Ράλι 52% καταγράφει η μετοχή της Cepheid, μετά από την απόφαση της Danaher να εξαγοράσει την εταιρεία, έναντι 4 δισ. δολαρίων. Ο επιστημονικός, τεχνολογικός όμιλος, και δραστηριοτήτων υγειονομικής περίθαλψης Danaher, ανακοίνωσε ότι αγοράζει την εταιρεία μοριακής διάγνωσης Cepheid έναντι 53 δολαρίων ανά μετοχή. Η συμφωνία συνιστά premium 54% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Cepheid την Παρασκευή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 4 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ