Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με πετρελαϊκές πιέσεις

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με πετρελαϊκές πιέσεις
Δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα υψηλά κέρδη τους

Δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα υψηλά κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα οι ευρωαγορές, δεχόμενες πίεση και από το πετρέλαιο, κλείνοντας έτσι με μικτά πρόσημα.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκόςStoxx 600έκλεισε με ήπια άνοδο 0,12% στις 350,85 μονάδες ενώ νωρίτερα είχε "αναρριχηθεί" στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, έχασε τη δυναμική του παράλληλα με τις τιμές του αργού.

Ο βρετανικόςFTSE 100γνώρισε πτώση 0,24% στις 6.878,30 μονάδες, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών, μετά από τα τελευταία ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τομέα των υπηρεσιών στη Βρετανία που ώθησαν τη στερλίνα υψηλότερα, έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ασκώντας πιέσεις στις πολυεθνικές του δείκτη. Υποτονική διεφάνη και η κίνηση στον τραπεζικό τομέα, στον "απόηχο" των υποβαθμίσεων των τιμών - στόχων για τις μετοχές τωνRBSκαιLloyd’sαπό τη Deutsche Bank. Εν τω μεταξύ, ο γαλλικόςCAC 40ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 4.544,80 μονάδες, ενώ ο γερμανικόςDAXυποχώρησε κατά 0,09% στις 10.673,70 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικόςFTSE MIBκέρδισε 0,05% στις 17.192 μονάδες, ο ισπανικόςIBEX 35έκλεισε με κέρδη 0,51% στις 8.954,50 μονάδες και ο πορτογαλικόςPSI 20γνώρισε άνοδο 0,41% στις 4,782,25 μονάδες.

Στα του «μαύρου χρυσού», συνεχίζουν με κέρδη λίγο πιο πάνω από το 1%, αλλά χαμηλότερα από το "άλμα" της τάξεως του 4%-5%, οιτιμές του αργού, καθώς οι δηλώσεις από ρωσικής πλευράς, αλλά και από το "μέτωπο" της Σαουδικής Αραβίας δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν την αγορά ενέργειας. Σε ανακοίνωση από την Κίνα, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της G20, οι δυο μεγαλύτεροι πετρελαιοπαραγωγοί παγκοσμίως δήλωσαν πως δημιουργούν μια ομάδα εργασίας για να παρακολουθούν την πετρελαϊκή αγορά και να βρουν προτάσεις για την προώθηση της σταθερότητας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Market ο PMI για τις υπηρεσίες κατέγραψε άνοδο στις 52,9 μονάδες, τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από το χαμηλό επταετίας του Ιουλίου, τις 47,4 μονάδες, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην 20ετή ιστορία της εταιρείας ερευνών. Ηστερλίνασημείωσε "άλμα", έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του Ιουλίου. Αυτήν την ώρα, κερδίζει 0,20% στα 1,3322 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ