Ρωσία: Ιστορικό υψηλό για MICEX

Ρωσία: Ιστορικό υψηλό για MICEX
Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε τη Δευτέρα το ρωσικό χρηματιστήριο μετά το ρεκόρ της Παρασκευής, ενώ το ρούβλι συνέχισε ανοδικά εν μέσω ισχυρών κερδών για το πετρέλαιο και ενώ η εκτίμηση ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά συνεχίζει να τροφοδοτεί την όρεξη για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο δείκτης Micex σημείωσε άνοδο 0,7% στις 2.017,38 μονάδες, έχοντας διασπάσει το επίπεδο των 2.000 μονάδων για πρώτη φορά την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή το ρωσικό νόμισμα κερδίζει 0,1% στα 65,01 ανα δολ. παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση. Οι αποδόσεις του πενταετούς σε ρούβλι υποχωρούν για πέμπτη ημέρα, καταγράφοντας το καλύτερο σερί από τον περασμένο Μάιο. Το πετρέλαιο, στο μεταξύ, ενισχύεται 1,4% στα 47,47 δολ. το βαρέλι.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ για τις νέες θέσεις εργασίας έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια της για περισσότερο καιρό, δίνοντας έτσι νέα ορμή στην παγκόσμια αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν σε υψηλότερα επίπεδα, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν καθώς οι συνομιλίες τηςΡωσίαςμε τη Σαουδική Αραβία για την αναζήτηση λύσεων στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της αγοράς δεν κατέληξαν σε πάγωμα της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ