WS: "Ανακούφιση" μετά τα αδύναμα μάκρο

WS: "Ανακούφιση" μετά τα αδύναμα μάκρο
Κέρδη στη Νέα Υόρκη καθώς μειώθηκαν οι φόβοι για άμεση αύξηση επιτοκίων

Αντιστροφή κλίματος στη Wall Street προκάλεσε η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, τα οποία «ανακούφισαν» τους επενδυτές καθώς αποδείχθηκαν πιο αδύναμα απ’ ότι αναμενόταν, με αποτέλεσμα να μειώνεται πλέον η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από Fed το Σεπτέμβρη. Πιο πιθανή πλέον φαντάζει μια τέτοια κίνηση κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Έτσι λοιπόν, και με τους επενδυτές να «αφομοιώνουν» τα νέα δεδομένα, οι δείκτες στη Νέα Υόρκη κατέγραψαν άνοδο, μετά από μια αρκετά «ανήσυχη» εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 18.470 μονάδες, ενώ ο S&P διαμορφώθηκε στις 2.177 μονάδες με κέρδη 0,3%. Με άνοδο 0,25% και ο Nasdaq, που έκλεισε στις 5.239 μονάδες.

Οπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα, σημαντική επιβράδυνση παρατηρείται στην αμερικανική αγορά εργασίας τον Αύγουστο, καθώς δημιουργήθηκαν151.000 θέσεις εργασίας, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψειςτων αναλυτών αλλά και της αύξησης που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 175.000-180.000. Η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,9%.

Οι αγορές περίμεναν τη μέτρηση, συνεκτιμώντας τη στάση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι θα παρακολουθεί τα μακροοικονομικά στοιχεία και ιδίως αυτά της αγοράς εργασίας, για να καθορίσει τη στάση τηςστο μέτωπο των επιτοκίων.Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen δήλωσε αισιόδοξη για την ευρωστία της οικονομίας.

Ως εκ τούτου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν εκτιμάται ότι μειώνουν την πιθανότητα αύξησης επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις20-21 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αναθεωρήθηκε υψηλότερα η μέτρηση του Ιουλίου στις 275.000 νέες θέσεις από 255.000 ενώ μειώθηκε η μέτρηση του Ιουνίου στις 271.000 από 292.000 θέσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμαμειώθηκε κατά 11,6% τον Ιούλιο,στα 39,5 δισ. δολάρια.

Σε ισχυρότερα επίπεδα κινείταικαι το πετρέλαιομετά την ανακοίνωση για την αμερικανική αγορά εργασίας, καταγράφοντας άνοδο στα 43,99 δολάρια το βαρέλι,.

Σε υψηλότερα επίπεδα και ο χρυσός, με άνοδο 0,82% στα 1.327 δολάριαανά ουγκιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ