WS: "Αναθάρρησαν" οι επενδυτές από τα μάκρο

WS: "Αναθάρρησαν" οι επενδυτές από τα μάκρο
Εν αναμονή για την απόφαση της FED για τα επιτόκια

Αντιστροφή κλίματος στη Wall Street προκάλεσε η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, τα οποία «ανακούφισαν» τους επενδυτές καθώς αποδείχθηκαν πιο αδύναμα απ’ ότι αναμενόταν, με αποτέλεσμα να μειώνεται πλέον η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από Fed το Σεπτέμβρη. Πιο πιθανή πλέον φαντάζει μια τέτοια κίνηση κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Έτσι λοιπόν, και με τους επενδυτές να «αφομοιώνουν» τα νέα δεδομένα, οι δείκτες στη Νέα Υόρκη καταγράφουν αυτή τη στιγμή άνοδο, μετά από μια αρκετά «ανήσυχη» εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικόςDow Jonesενισχύεται κατά 0,50%στις 18.510,45 μονάδες, με τις μετοχές των Boeing (+1,12%), AmericanExpress(+1,10%) καιCisco Systems (+1,01%)να σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις. Ο S&P 500γνωρίζει άνοδο 0,48% στις 2.181,33 μονάδες και ο τεχνολογικόςNasdaqκερδίζει 0,58% στις 5.257,37 μονάδες.

Παράλληλα τοδολάριοανκάμπτει μετά από προηγούμενη αποδυνάμωσή του, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στο σενάριο αύξηση των επιτοκίων, εντός του 2016, αν και όχι τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, θετικά στα μάκρο αντιδρά οχρυσός, ενώ τα κέρδη του επεκτείνει και το αργό, μετά και από τα σχόλια του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, υπέρ ενός "παγώματος" της παραγωγής.

Όσον αφορά τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 151.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος από τον Ιούλιο στο 4,9%. Σημειωτέον πως οιι αναλυτές σε δημοσκόπηση τηςWall StreetJournal περίμεναν η οικονομία να προσθέσει 180.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,8%.

Με αυτά τα δεδομένα, προσέρχονται και οι αξιωματούχοι της Fed προσέρχονται στην ερχόμενη συνεδρίαση, στις 20-21 Σεπτεμβρίου, έχοντας τονίσει, πολλάκις, πως πρόκειται για στοιχεία κρίσιμης σημασίας που θα ληφθούν σοβαρά υπ’όψιν, προτού η Τράπεζα αποφασίσει να κάνει την επόμενη κίνησή της.

Συνεπώς, το ενδεχόμενο σύσφιγξης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, χάνει έδαφος, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση μάλλον τον τελευταίο μήνα του έτους. Άλλωστε, η Fed πιθανόν να επιλέξει να περιμένει και τα επόμενα στοιχεία για την απασχόληση, αλλά και τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε 11,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 39,47 δισ. δολ. Οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,8% ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,9%, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Ακόμη, αύξηση 1,9% κατεγράφη στις εργοστασιακές παραγγελίες στιςΗΠΑ, τον Ιούλιο και πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον προηγούμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ