Φθινόπωρο και... βουτιά για το πετρέλαιο

Φθινόπωρο και... βουτιά για το πετρέλαιο
Στα 43 δολάρια το βαρέλι "κατρακύλησε" ο "μαύρος χρυσός"

Με μεγάλες απώλειες υποδέχθηκε το πετρέλαιο το φθινόπωρο, καθώς οι τιμές του αργού κατέγραψαν βουτιά άνω του 3%, «κατρακυλώντας» σε χαμηλό τριών εβδομάδων. Οι αμφιβολίες γύρω από ενδεχόμενη συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής αυξάνονται, ενώ παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για την υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, εντείνουν τις ανησυχίες για μειωμένη ζήτηση Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 1,54 δολάρια ή 3,5% στα 43,16 δολάρια το βαρέλι, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Αυγούστου. Παράλληλα, πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών.

Η αγορά αναμένει τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, να εκφράζει την εκτίμηση πως δεν υπάρχει λόγος συνομιλιών για "πάγωμα" της παραγωγής. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Adel al-Jubeir, σημείωσε πως οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες - μέλη και μη του ΟΠΕΚ, οδεύουν προς την τήρηση κοινής γραμμής.

Επιβαρυντικά για τις τιμές του αργού λειτούργησαν και τα στοιχεία που ήλθαν χθες στη δημοσιότητα και τα οποία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ