Χρυσός: Κέρδισε έδαφος μετά τα αδύναμα μάκρο και το δολάριο

Χρυσός: Κέρδισε έδαφος μετά τα αδύναμα μάκρο και το δολάριο
Στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά το πολύτιμο μέταλο

Ανέκαμψαν οι τιμές του χρυσού από το προηγούμενο χαμηλό δύο μηνών, καθώς ο «αιώνιος εχθρός» του το δολάριο αποδυναμώθηκε μετά και τα αδύναμα στοιχεία στον κλάδο της μεταποίησης που ενίσχυσαν τη πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων άμεσα.

Έτσι λοιπόν, η τιμή του χρυσού, συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 5,70 δολάρια ή 0,4% στα 1,317,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Σημειωτέον πως οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας είναι καθοριστικής σημασίας για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve και συνεπώς και για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου που επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια.

Οι επενδυτές, καθώς φαίνεται, έσπευσαν στον χρυσό που αποτελεί το παραδοσιακό "ασφαλές καταφύγιο" σε περιόδους αβεβαιότητας, καθώς το τοπίο παραμένει "θολό" σε ό,τι αφορά τα σχέδια επιτοκιακής πολιτικής της Fed και ενώ τα "βλέμματα" στρέφονται στην κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση που θα έλθει στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Μέχρι τότε, η αγορά "διαβάζει" τα τελευταία στοιχεία που από τη μία, απηχούν σε μια ισχυρή αγορά εργασίας και από την άλλη, καταδεικνύουν μείωση της παραγωγικότητας, στο β’ τρίμηνο, αλλά και υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ