Το σχέδιο επέκτασης της Αττικής Οδού

Το σχέδιο επέκτασης της Αττικής Οδού
Η υπό σχεδίαση επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, μέσω σήραγγας από την περιοχή του Καρέα, είναι από τα έργα που «φιγουράρουν» στη λίστα του υπουργείου Υποδομών, ως ένα από τα σπουδαιότερα projects νέας γενιάς που θέλει να υλοποιήσει μέσω του πακέτου Γιούνκερ, λόγω και της έλλειψης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το έργο, που θυμίζει κάτι από μια μίνι αναβίωσης των επεκτάσεων της Αττικής οδού, θα έχει κόστος περί τα 450 εκατ. ευρώ ενώ ήδη είναι υπό διαμόρφωση οι μελέτες που διεξάγονται από τις υπηρεσίες υπ. Υποδομών.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του έργου είναι μία αστική σήραγγα η οποία θα συνδέει το υπάρχον τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού, που λειτουργεί με παραχώρηση μαζί με τον κύριο οδικό άξονα της Αττικής Οδού) και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Ηλιούπολης.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη παρέμβαση θα γίνει με την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης σε ελεύθερη λεωφόρο μέχρι την περιοχή του Ελληνικού, χωρίς πολλές διασταυρώσεις και φανάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ