Μεγάλο επενδυτικό fund εξετάζει επενδύσεις στην Ελλάδα

Μεγάλο επενδυτικό fund εξετάζει επενδύσεις στην Ελλάδα
Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds στον κόσμο, το Apollo Global Management (AGM) με έδρα τη Νέα Υόρκη, εξετάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα της Wall Street Journal επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο τραπεζικό σύστημα.

Πρόκειται για εισηγμένη εταιρεία στο NYSE, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 164 δισ. δολαρίων, διαθέτοντας συμμετοχές σε ομίλους όπως οι Uniroyal, Western Union, Caesars Entertainment Corporation, Norwegian Cruise Line, Saks , GNC, ηSamsonite κ.α.

Όπως ανέφερε ο Αντρές Ρούμπιο, συνεργάτης της Apollo, σε φόρουμ επενδυτών στο Παρίσι: «Η Ελλάδα έχει μπει πλέον στο χάρτη μας. Μπορεί να μην έχει τις δυνατότητες της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά στην παρούσα φάση προσφέρει πολλές ευκαιρίες».

Ο κ. Ρούμπιο εξηγώντας τη στρατηγική της εταιρείας, επισήμανε: «Όταν οι μακροοικονομικές ενδείξεις είναι κακές, τότε είναι ο κατάλληλος καιρός για να επενδύσει κανείς και να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία. Υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται αναδιάρθρωση ή αγορές που έχουν ουσιαστικά εξαρθρωθεί. Η μακροοικονομία δημιουργεί αστάθεια, επομένως είναι καλό πράγμα».

Σημειώνεται πως στο παρελθόν, η Apollo είχε ενδιαφερθεί και για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ