Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το έργο ενοποίησης του Παραλιακού Μετώπου

 Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το έργο ενοποίησης του Παραλιακού Μετώπου


Η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου αφορά επτά δήμους: Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού

 

Στο τέλος του 2022, το αργότερο αρχές του 2023, αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για την υλοποίηση του έργου της ενοποίησης, ανάπλασης και αναβάθμισης του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, μήκους 40 χλμ, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου της 5ης Prodexpo North, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας.

Στη συνέχεια, όπως είπε, «ως το τέλος του 2024, φιλοδοξούμε να έχουν ολοκληρωθεί οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί και οι απαραίτητες μελέτες, ώστε το διάστημα 2025-2030 να υλοποιηθούν τα έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ». Γνωστοποίησε δε, ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Το πρότζεκτ αφορά σε έργα που προβλέπεται να γίνουν από το Καλοχώρι ώς το Αγγελοχώρι, ενώ η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου αφορά επτά δήμους: Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού.

«Παλιά, το έργο μπορεί να έμοιαζε ως μια ουτοπία, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα υλοποιηθεί με επιμονή, σταθερά και προσεκτικά βήματα. Η προσπάθεια υλοποίησης μετρά αντίστροφα και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησής του», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μπίλλιας.

Στον σχεδιασμό, όπως πρόσθεσε, περιλαμβάνεται και η «παραμελημένη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου θα εφαρμόσουμε μια μελέτη που εκπόνησε το Εθνικό Κέντρο Βιοτόπων και Υγροτόπων, που προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου Μητροπολιτικού Δυτικού Πάρκου, (στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου). Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν αλιευτικό καταφύγιο και διαδρομή πεζών και ποδηλάτων από τη λιμνοθάλασσα μέχρι και την περιοχή του Δενδροποτάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ