Τελεσίγραφο Πιτσιλή προς τα ταξί - Ελάτε να παραλάβετε τις αυτοκόλλητες ταμπέλες

Τελεσίγραφο Πιτσιλή προς τα ταξί - Ελάτε να παραλάβετε τις αυτοκόλλητες ταμπέλες

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑ∆Ε δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι από τους κλάδους που δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα,

Επιστολή προς την την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί απέστειλε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, καλώντας την να παραλάβει και να παραδώσει στους αυτοκινητιστές αυτοκόλλητες ταμπέλες, που παρήχθησαν με έξοδα της Αρχής και ενημερώνουν τους επιβαίνοντες για την υποχρέωση των οδηγών να εκδίδουν απόδειξη και να δέχονται πληρωμές με κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει πυροδοτήσει κόντρα μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των οδηγών ταξί, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το αυτοκόλλητο είναι μεγάλο σε διάσταση και ζητούν μικρότερο. Σύμφωνα με την απόφαση που έχει εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών, ο καταναλωτής που λαμβάνει υπηρεσίες από ταξί ενημερώνεται σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες πληρωμών μέσω αυτοκόλλητης ταμπέλας, που πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του πίσω δεξιού παραθύρου. Η ταμπέλα έχει διαστάσεις 25 x 12 εκ.

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑ∆Ε δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι από τους κλάδους που δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, που σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για το μεγαλύτερο τμήμα των ταξιτζήδων. Συγκεκριμένα δήλωσαν μέσο μηνιαίο εισόδημα 545 ευρώ που αναλογεί σε μέσο φόρο 810 ευρώ. Με τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης, το μέσο μηνιαίο εισόδημά τους ανέρχεται σε 972 ευρώ και ο μέσος φόρος σε 1.481 ευρώ (671 επιπλέον φόρος).

Η επιστολή Πιτσιλή

Σύμφωνα με την επιστολή του Γ. Πιτσιλή, έως τις 5/10 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί πρέπει να ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών, καθώς και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής.

Σε περίπτωση που είτε η Ομοσπονδία αρνηθεί εκ νέου να παραλάβει τις ταμπέλες, είτε παρέλθει άπρακτη η πενθήμερη προθεσμία, η αντίστοιχη υποχρέωση μετακυλίεται στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Εντός προθεσμίας:

– δέκα ημερών (από την άρνηση ή την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας) τα σωματεία οφείλουν να γνωστοποιήσουν στην ΑΑΔΕ τον τρόπο και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής
– τριών εβδομάδων από την παραλαβή των ταμπελών, πρέπει να ολοκληρωθεί η επικόλλησή τους στα ταξί.

Εάν και τα πρωτοβάθμια σωματεία αρνηθούν να παραλάβουν ή παρέλθει άπρακτη κι αυτή η προθεσμία, οι υπόχρεοι οφείλουν εντός τριών εβδομάδων να μεριμνήσουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, για:

– την παραγωγή των αυτοκόλλητων ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κοινής υπουργικής απόφασης και
– την επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ