Αύξηση 30% στην κίνηση των αυτοκινήτων στον μεθοριακό σταθμό Εξοχής

Αύξηση 30% στην κίνηση των αυτοκινήτων στον μεθοριακό σταθμό Εξοχής

Ήδη, από τις αρχές του καλοκαιριού, η κίνηση στον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής ήταν ιδιαίτερα αυξημένη

Αυξημένη κατά 30% είναι φέτος η κίνηση των αυτοκίνητων που περνούν από τον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Ήδη, από τις αρχές του καλοκαιριού, η κίνηση στον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κυρίως από τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα προερχόμενα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, Ιγνάτιος Μωυσίδης, υπογράμμισε πως η κίνηση των αυτοκινήτων τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Μάλιστα, τη θερινή περίοδο του 2023», υπογραμμίζει, «είχαμε 70% αύξηση σε σχέση με το 2022. Φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, θα είναι -δηλαδή είναι- και φέτος αυξημένη, ενώ οι υπηκοότητες που έρχονται στην Ελλάδα είναι κυρίως Βούλγαροι και Ρουμάνοι».

Ο οδικός τουρισμός στην Ανατολική Μακεδονία αλλά και τη Θράκη παρουσιάζει φέτος ιδιαίτερα σημαντική αύξηση. Η Καβάλα και η Θάσος βρίσκονται στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας καθώς αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τους Βούλγαρους τουρίστες όσο και για τους Ρουμάνους. Ιδιαίτερα φέτος, μετά από μια παύση μερικών χρόνων, υπήρχε έλευση και Τούρκων τουριστών, προερχόμενοι κυρίως από την ευρύτερη περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ΙΝΣΕΤΕ, ο οδικός τουρισμός στη χώρα μας κατέγραψε σημαντική αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις διεθνείς αφίξεις να διαμορφώνονται στα 4 εκατομμύρια έναντι 3,5 εκατομμυρίων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,7% ή -σε απόλυτα μεγέθη- κατά 485.000 οδικές αφίξεις.

Οι περισσότερες οδικές αφίξεις καταγράφηκαν στον σταθμό των Ευζώνων (926.000), με την αύξηση να ανέρχεται στο 12,5% (+103.000), ενώ στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα στις Σέρρες σημειώθηκαν 801.000 αφίξεις, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 6,5% (+49.000).

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές κατά +33,5% (+115.000), σε σύγκριση με την περσινή χρονιά σημειώθηκε στον σταθμό των Κήπων στον Έβρο, με 457.000 αφίξεις και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά 136,1% (+47.000) στον σταθμό του Κυπρίνου, επίσης, στον Έβρο, με 81.000 αφίξεις. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ρεκόρ διελεύσεων στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ