Απίστευτο αλλά ελληνικό - Αγρότης – «κροίσος» πήρε επιδότηση 14 εκατομμύρια ευρώ

Απίστευτο αλλά ελληνικό - Αγρότης – «κροίσος» πήρε επιδότηση 14 εκατομμύρια ευρώ

Οι αποκαλύψεις της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συγκεκριμένες αγροτικές επιδοτήσεις στην περιοχή της Ηλείας.

Ένα αδιανόητο περιστατικό ερευνούν οι αρμόδιες αρχές, καθώς αγρότης φέρεται να έλαβε 14 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για βιολογικές καλλιέργειες.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ έγινε καταγγελία στη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ όπως αναφέρθηκε η κατάσταση εμπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς αντί για το ΑΦΜ του αγρότη φάνηκε το ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ilialive.gr έχουν πάρει… φωτιά τα γραφεία των φορέων που εμπλέκονται στο σκέλος των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε στον οργανισμό, είτε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την στιγμή που ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) κ. Παύλος Σατολιάς, αλλά και αναρτήσεις στα social media, παρουσιάζουν αγρότη από το δήμο Ήλιδας να έχει λάβει επιδοτήσεις ύψους 14 εκατ. ευρώ, για βιολογικά προϊόντα. Λίγο αργότερα βρέθηκε και άλλο έγγραφο που έκανε αναφορά για 19 εκατ. ευρώ.

Οι αποκαλύψεις Σατολιά

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) κ. Παύλος Σατολιάς σε δηλώσεις του στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται για τις πληρωμές σχολίασε: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πήγαν καλά και αυτό είναι απόρροια της κακής λειτουργίας του Οργανισμού».

Ο κ. Σατολιάς εστιάζοντας στην περίπτωση της Ηλείας σημείωσε ότι ενδεικτικό των λανθασμένων τρόπων πληρωμών των ενισχύσεων, πως… «υπάρχει ΑΦΜ αγρότη σε περιοχή της Πελοποννήσου στον οποίο πληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με ποσό 13,9 εκατ. ευρώ… Πιθανότατα πρόκειται περί λάθους. Αλλά αυτά τα λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του τεχνικού συμβούλου που αδυνατεί να προχωρήσει σε νέες τεχνολογίες μας ανησυχούν ως προς το μέλλον των πληρωμών των αγροτών».

Ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο ilialive.gr και το gaia365.gr σημείωσε πως το όνομα που παρουσιάζεται ως δικαιούχος “Σπυρίδων Κανελλόπουλος” από το δήμο Ήλιδας, δεν εντοπίζεται μέσα στις λίστες του συστήματος, αλλά δεν υπάρχει και κάποιο γνωστό πρόσωπο στην περιοχή. Άλλωστε κάποιος παραγωγός αυτού του μεγέθους – που θα δικαιούτο τόσο μεγάλες επιδοτήσεις – σίγουρα δεν θα ήταν άγνωστος.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα ερευνάται προκειμένου να φανεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ