Αυγή: Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς

Αυγή: Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της Αυγής, όπως ανακοινώθηκε στους εργαζομένους στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους στην Αυγή ανακοινώθηκε ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται, αρχής γενομένης από σήμερα (25/6), όπερ σημαίνει ότι αύριο δεν θα κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της Αυγής έχει ενημερωθεί και η ΕΣΗΕΑ – από τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, με την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου και τη λειτουργία της ιστοσελίδας να συνεχίζουν κανονικά, ενώ οι δημοσιογράφοι της καθημερινής έκδοσης θα διοχετεύουν τα ρεπορτάζ τους στο avgi.gr.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί, για την ώρα, αν στην ιστοσελίδα ή και την κυριακάτικη «Αυγή» θα συνεχίσουν και εργαζόμενοι του καθημερινού φύλλου, που «έκλεισε», με ειδικότητες που δεν σχετίζονται με ρεπορτάζ, όπως για παράδειγμα εκείνοι που εργάζονται στο ατελιέ/γραφήματα, την διόρθωση/επιμέλεια κειμένων.

Αυγή: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι του προσωπικού καλούν στις 19.00 γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Αυγή. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μόλις μας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κλείνει απο ΑΥΡΙΟ (σ.σ. Τετάρτη 26/6) το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μμ στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση. Στη συνέλευση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των σωματείων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ