Η συγκλονιστική κατάθεση του εντατικολόγου Ηλιάδη: «Παλέψαμε μαζί με τη Τζωρτζίνα»
«Ας είναι η Τζωρτζίνα το τελαυταίο παιδί» ανέφερε συγκινημένος στους δημοσιογράφους, μετά την 4ωρη κατάθεση του ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης
Έπειτα από 4 ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη ενώπιον της 18η τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.
«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι» είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.
Νωρίτερα και πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».
Υπενθυμίζεται, ότι αναφορά στο συγκεκριμένο γιατρό έχει κάνει και η κατηγορουμένη στην απολογία της την περασμένη Δευτέρα, όταν κλήθηκε να περιγράψει τις κινήσεις της μετά τα πρώτα επεισόδια της Τζωρτζίνας. «Η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες» είπε στην ανακρίτρια και συμπλήρωσε ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο.
«Μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός κ. Παπαγιάννης του Ωνασείου. Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια. Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, μεταφέρθηκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ και μας είπαν ότι δε μπορούμε να τη βλέπουμε συνέχεια γιατί υπάρχει ωράριο και συγκεκριμένα μπορούσαμε να τη βλέπουμε κατά το διάστημα από ώρα 13.00-14.00 κάθε ημέρας» κατέθεσε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Μάλιστα, εξήγησε πως αν και ο γιατρός στο Ωνάσειο δεν ήταν θετικός στο να μπει στο παιδί απινιδωτής - βηματοδότης, εκείνη και ο σύζυγός της επέμειναν. «Εμείς επιμέναμε να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μηχάνημα στη κόρη μας γιατί πριν πάμε στο Ωνάσειο ο κ. Ηλιάδης μας είχε πει ότι για να θωρακιστεί το παιδί πρέπει να τοποθετηθεί στο σώμα του το μηχάνημα αυτό. Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στον κ. Ηλιάδη γι’ αυτό και επιμέναμε τόσο πολύ. Επίσης, νιώθαμε σίγουροι ότι έτσι το παιδί θα ήταν ασφαλές» κατέληξε η Ρούλα Πισπιρίγκου.