Ο εφιάλτης του κορωνοϊού είναι εδώ

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού είναι εδώ

Διψήφιο αριθμό νεκρών και πενταψήφιο κρουσμάτων ανακοινώνει κάθε μέρα η χώρα μας - Τον πρώτο της νεκρό το τελευταίο δίμηνο ανακοίνωσε η Κίνα, ενώ στην Αυστρία επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο κορωνοϊός που βοηθούμενος από το παρατεταμένο ψύχος εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας. Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 55 νεκροί, 23.621 κρούσματα και 354 νοσηλείες στις ΜΕΘ. Η κατάσταση σε άλλες περιοχές του κόσμου δεν είναι καλύτερη. Η Κίνα την Παρασκευή ανακοίνωσε τους πρώτους δύο νεκρούς στο τελευταίο δίμηνο, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν με δυσπιστία τις ανακοινώσεις των κινεζικών αρχών και υπονοούν πως η χώρα δεν είναι απολύτως ειλικρινής. Αυστηρά περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σε ορισμένες επαρχίες της Κίνας όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό. Οσοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό διαμένουν σε καραντίνα σε προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται είναι μικρός.

Η Αυστρία μόλις πριν από μία εβδομάδα κατάργησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού όμως την Παρασκευή επανέφερε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας FFP2 στους εσωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ