Ανησυχία για την Αττική - Προς νέα μέτρα

Ανησυχία για την Αττική - Προς νέα μέτρα

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τεράστια πίεση στα συστήματα Υγείας. Υπάρχει τρίτο κύμα στην Ευρώπη», ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η εξέλιξη των κρουσμάτων και ο τετραψήφιος αριθμός που ανακοινώθηκε χθες προκαλεί έντονη ανησυχία και -εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση- οδηγεί στη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων με διάφορα σενάρια να βρίσκονται υπό εξέταση.

Δεν αποκλείεται τα καταστήματα να σταματήσουν την παράδοση προϊόντων και να λειτουργήσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (και με τις παραδόσεις να αναλαμβάνουν οι εταιρείες ταχυμεταφορών), ενώ τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν ανοικτά στην παρούσα φάση και να κλείσουν μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στα εμβόλια ο Βασ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Έχουμε φτάσει στους 315.434 εμβολιασμούς. Τα εμβόλια έρχονται πλέον πιο μαζικά, πιο πολλές εταιρείες παίρνουν έγκριση. Θα το δούμε αυτό να ξεδιπλώνεται και τους επόμενους μήνες. Είναι κρίμα, είναι αμαρτία εδώ που φτάσαμε, όπως τα έχουμε καταφέρει, προασπίζοντας και σώζοντας ανθρώπινες ζωές, πάντα με σεβασμό και με πόνο για τους συμπολίτες μας που έχουν χαθεί, να μην κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια» επισήμανε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star το βράδυ της Τρίτης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν, όπως πάντα, την Παρασκευή από την κυβέρνηση και μετά από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ