Γκ. Μαγιορκίνης «Σιγοβράζει ο κορονοϊός» - 168 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος

Γκ. Μαγιορκίνης «Σιγοβράζει ο κορονοϊός» - 168 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διάδοση του κορονοϊού σε νεαρές ηλικίες τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση.

Ο Γκ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός «σιγοβράζει» και πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσής του από τους νεότερους στους μεγαλύτερους. Εκανε λόγο για την ανάγκη στοχευμένων ελέγχων και επισήμανε πως το δεύτερο κύμα εξελίσσεται σε μικρότερη ένταση.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, καθώς η κόπωση έχει οδηγήσει στη χαλάρωση της τήρησης των μέτρων, επισήμανε ο καθηγητής.

Σήμερα ανακοινώθηκαν ένας θάνατος που ανεβάζει σε 243 τον αριθμό των απωλειών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Συνολικά σήμερα ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ