Πλαφόν στα αντισηπτικά: Τρία ανά καρότσι

Πλαφόν στα αντισηπτικά: Τρία ανά καρότσι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ρύθμιση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί έως σήμερα ‪το βράδυ

Ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ρύθμιση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί έως σήμερα ‪το βράδυ‬.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης από τη Χαλκηδόνα, όπου είχε επισκεφθεί σήμερα το πρωί σούπερ μάρκετ και εξήγησε: «Θεσπίζουμε πλαφόν, τρία αντισηπτικά ανά καρότσι».

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός, περίπου έως την Πέμπτη αναμένεται η νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά, ενώ σε ό,τι αφορά το πλαφόν για την αγορά αντισηπτικών υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο μέτρο έχουν λάβει ήδη μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο που γίνονται από σήμερα τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο της κάρτας με αριθμό προτεραιότητας και συγκεκριμένα είπε: «Οποίος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω και αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων».

Με δεδομένο πως σε καθέναν αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει, ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς ναούς απάντησε: «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ