Κύκλωμα εκβιαστών στη ΔΟΥ Κέρκυρας - Χειροπέδες σε τέσσερις εφοριακούς και λογιστή

Κύκλωμα εκβιαστών στη ΔΟΥ Κέρκυρας - Χειροπέδες σε τέσσερις εφοριακούς και λογιστή

Κ. Χατζηδάκης:: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά»

Νέα υπόθεση εκβιασμών φορολογουμένων, αντίστοιχη με εκείνη που είχε αποκαλυφθεί προ μηνών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, έφερε στο φως η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στην Κέρκυρα

Συγκεκριμένα, σε συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεργασία των «Αδιάφθορων» με την ΑΑΔΕ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση και συνελήφθησαν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν φορολογούμενους, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες, που είχαν οφειλές στην Εφορία και το κύκλωμα τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα είχε, κατα πληροφορίες, ο λογιστής που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που προσέγγιζε τα θύματα.

Οι κατηγορούμενοι μέσα στην ημέρα θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Κ. Χατζηδάκης:: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά»

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ