Η νέα Honda VFR800X Crossrunner

Η νέα Honda VFR800X Crossrunner
Η νέα premium μοτοσικλέτα σπορ τουρισμού και περιπέτειας της Honda, μετα από μία σειρά από βελτιώσεις σχεδιασμένες να προσφέρουν μεγαλύτερη απόλαυση σε σκληροτράχηλη οδήγηση, θα κάνει το λανσάρισμα της το 2015.

Διαθέτει καλύτερη ροπή στις μεσαίες στροφές και αυξημένη μέγιστη ισχύ από τον αναβαθμισμένο κινητήρα V4-VTEC, πιο κομψή εμφάνιση που εμπνέει για περιπέτεια, βελτιωμένη εργονομία, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, νέους τροχούς και φρένα. Στο βασικό της εξοπλισμό περιλαμβάνονται, σύστημα SelectableTorqueControl (HSTC) της Honda, ABS, φώτα LED, θερμαινόμενα γκριπ 5 σταδίων, φλας αυτόματης απενεργοποίησης και ρυθμιζόμενο ύψος σέλας.

«Καρδιά» της νέας VFR800X Crossrunner είναι ο V4-VTEC με περιεχόμενη γωνία 90°, 2ΕΕΚ και 16 βαλβίδες, ισχύος 106 ίππων. Συνδυάζει βελτιωμένη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές για ξεκούραστη οδήγηση, με μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο και διαθέτει μία νέα εξάτμιση 4-2-1.

Ο αναβάτης επωφελείται από το σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης HSTC (Selectable Torque Control system). Αν το σύστημα ανιχνεύσει σπινάρισμα του πίσω τροχού, μειώνει τη ροπή του κινητήρα ώστε ο τροχός να ξαναβρεί πρόσφυση. Το HSTC διαθέτει δύο επίπεδα (συν δυνατότητα απενεργοποίησης) και το επιλεγμένο πρόγραμμα εμφανίζεται στα LCD όργανα. Το αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο διαθέτει εξελιγμένο υποπλαίσιο ενώ το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι είναι πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η σέλα μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος 815 ή 835 χλστ. και ανταποκρίνεται σε μεγάλο εύρος αναβατών. Η ίδια η σέλα είναι πιο λεπτή ώστε τα πόδια του αναβάτη να φτάνουν πιο εύκολα το έδαφος για καλύτερη άνεση, ενώ η όρθια θέση του σώματος του εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα.

Η VFR800X Crossrunner διαθέτει τα φλας αυτόματης απενεργοποίησης της Honda. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί χωρίς παρέμβαση του αναβάτη. Συγκρίνει την ταχύτητα του μπροστινού τροχού με τον πίσω, μέσω των αισθητήρων του ABS και αντιλαμβάνεται πότε η μοτοσυκλέτα ευθυγραμμίζεται ώστε να απενεργοποιήσει τα φλας. Ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων διαθέτει λευκό φόντο LED. Το ταχύμετρο και το στροφόμετρο είναι στον ίδιο χώρο ενώ υπάρχουν δείκτες επιλεγμένης σχέσης ταχύτητας, κατανάλωσης και αυτονομίας καυσίμου, ρολόι, δείκτης θερμοκρασίας περιβάλλοντος και διπλός χιλιομετρητής. Στην Ελληνική αγορά η νέα VFR800X Crossrunner θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ