Mazda: Το παρασκήνιο της πτώχευσης

Mazda: Το παρασκήνιο της πτώχευσης
Εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες Mazda προπληρώνουν τα ανταλλακτικά των οχημάτων τους ώστε να τα παραλάβουν μετά από 15 ημέρες έως και 3 μήνες!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Χρόνια τώρα η ΕΛΜΑ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως και άλλες εισαγωγικές εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του F-Press λειτουργούν παράνομα στη χώρα μας!

Ο λόγος είναι απλός καθώς τα αρνητικά ιδία κεφάλαια που παρουσιάζουν κατά καιρούς στους ισολογισμούς τους κανονικά δεν θα τους επέτρεπε να λειτουργούν τις εταιρείες τους και η αρμόδιες Αρχές της Περιφέρειας θα έπρεπε να είχαν προβεί σε ανάκληση των αδειών τους.

Ωστόσο με «έξυπνες» κινήσεις οι διοικήσεις κάποιων εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων και χάσουν τις άδειες λειτουργίας τους ανακοινώνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου οι οποίες βέβαια δεν πραγματοποιούνται ποτέ!

Έτσι ακριβώς συνέβαινε και στην περίπτωση της ΕΛΜΑ αλλά ο υψηλός δανεισμός (περίπου 110 εκατ. ευρώ), τα προβλήματα που είχε με το εργοστάσιο παραγωγής αλλά και με τους εργαζόμενούς της δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην διοίκηση της εταιρείας με αποτέλεσμα να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες Mazda σύντομα θα εξυπηρετούνται είτε από μια μικρή θυγατρική που θα δημιουργήσει το εργοστάσιο είτε θα επιλεγεί κάποιος άλλος Έλληνας εισαγωγέας για να αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των ιαπωνικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Αλλωστε εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Mazda είχαν συνηθίσει να περιμένουν έως και 3 μήνες τα ανταλλακτικά των οχημάτων τους τα οποία τονίζουμε και πάλι πως τα είχαν προπληρώσει…

Θέλετε να δείτε ποιες θα είναι οι συνέπειες στις εταιρείες που είχαν πάρε δώσε; Κάντε κλικ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ