Κατρούγκαλος: Διορθώσεις σε εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών

Κατρούγκαλος: Διορθώσεις σε εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών
Για διορθωτικές αλλαγές στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κάνει λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος σε σημερινό του άρθρο στην Αυγή στο οποίο ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνεται του σχεδίου του για το ασφαλιστικό κάνοντας λόγο για ένα σύστημα δίκαιο και κοινωνικά μεροληπτικό υπέρ των αδυνάτων.

Ο υπουργός στάθηκε στη σκέψη που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο αναφορικά με τους νέους επιστήμονες για εφαρμογή ενός "κόφτη" στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ούτως ώστε να συνεχίζει να επιτυγχάνεται η αναδιανεμητική λειτουργία του νέου συστήματος.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πρότασης είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, "ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη", ενώ εξηγεί με στοιχεία και παραδείγματα γιατί οι μεγάλοι κερδισμένοι της μεταρρύθμισης είναι "όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ".

"Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση. Ένα μόνο δεν θα ανεχθούμε: να την πληρώσουν και πάλι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και τα συνήθη υποζύγια", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Κατρούγκαλος συμμετείχε σήμερα σε έκτακτη μίνι κυβερνητική σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο τα θέματα των αγροτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ