Επιμένει ο Κατρούγκαλος για τις κύριες συντάξεις

Επιμένει ο Κατρούγκαλος για τις κύριες συντάξεις
Κατηγορηματικός ότι οι κύριες συντάξεις δεν θα υποστούν καμία μείωση εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφεύγοντας ωστόσο να αναλάβει την ίδια δέσμευση και για τις επικουρικές.

Αναφερόμενος στους νυν συνταξιούχους ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι «καμία σύνταξη από τις παλιές δεν θα μειωθεί» και κατήγγειλε «κύμα παραπληροφόρησης» καθώς όπως είπε σε συνέντευξή του στο Mega «γίνεται σύγκριση της δικής μας πρότασης με τα ποσοστά αναπλήρωσης που νόμου 3863, δηλαδή με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει, γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις».

Σε ερώτηση αν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, είπε ότι «για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η μείωση στις κύριες και ξεκινάμε με την πρότασή μας να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Θα πάμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε, αλλά δεν λέω με τον ίδιο πανηγυρικό τρόπο αυτό που είπα για τις κύριες, και για τις επικουρικές».

Όπως είπε ο Υπουργός μόλις τελειώσει το πρόγραμμα τότε και οι παλιές συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται. Όπως εξήγησε, η προσωπική διαφορά θα μειώνεται όσο θα αυξάνονται οι νέες συντάξεις, για τις οποίες προβλέπεται αύξηση ανάλογα με την άνοδο του ΑΕΠ και του τιμάριθμου. Παράλληλα, επισήμανε ότι η εθνική σύνταξη έχει ρήτρα ανάπτυξης, που σημαίνει ότι θα αυξάνεται όσο έχουμε ανάπτυξη.

Υποστήριξε, δε, πως δεν έχει συμφωνηθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018, αλλά αυτό είναι από τα θέματα της διαπραγμάτευσης

Σε ο,τι αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως σε σχέση με τον νόμο 3863 το σχέδιο της κυβέρνησης «για τους χαμηλόμισθους και για τα λίγα χρόνια δίνει μεγαλύτερη σύνταξη», προσθέτοντας πως για τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ