Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και δανειστές για το ασφαλιστικό

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και δανειστές για το ασφαλιστικό
Φουντώνει η πολιτική κόντρα αλλά και οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό. Ήδη οι δανειστές έχουν από το βράδυ της Δευτέρας το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση και εργάζονται για να δώσουν τις δικές τους προτάσεις.

Η αποστολή του ΔΝΤ με επικεφαλής τη Ντέλια Βελκουλέσκου φτάνει στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου και έχει στόχο να κλείσει τη διαπραγμάτευση εντός 12 ημερών κάτι που σημαίνει ότι οι διαβουλεύσεις θα είναι εντατικές, επίπονες και ιδιαίτερα σκληρές καθώς το ασφαλιστικό θεωρείται "η μητέρα των μαχών" και για τις δύο πλευρές.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε καμία μείωση κύριας σύνταξης, όμως δεν εγγυήθηκε πως αυτό θα ισχύσει και για τις επικουρικές η τύχη των οποίων φαίνεται πως θα βρεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Στο πολιτικό πεδίο η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο χθες για θράσος της αντιπολίτευσης αναφορικά με την κριτική που ασκεί στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ σκληρή ήταν η απάντηση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ανέφερε πως οι δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη προκαλούν "θυμηδία".

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για “αλαζονεία” της κυβέρνησης, ενώ το ΚΚΕ κάνει λόγο για πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ