Στο κουαρτέτο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Στο κουαρτέτο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να δώσει την "πολιτική μάχη" με τους δανειστές ώστε να διατηρήσει τις θέσεις της στο ασφαλιστικό και να περάσει η μεταρρύθμιση χωρίς σημαντικές αλλαγές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στόχος της κυβέρνησης είναι η μεταρρύθμιση να είναι τόσο βιώσιμη όσο και κοινωνικά δίκαιη, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημέρωσε τα μέλη της ΠΓ για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρούσε στις επερχόμενες αλλαγές καθώς ουδείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν προσέφερε έστω και την ελάχιστη στήριξη στις κυβερνητικές θέσεις μετά τις συναντήσεις με τον κ. Κατρούγκαλο.

Η άρνηση των κομμάτων να στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης έδωσε αφορμή και στην κυβερνητική εκπρόσωπο να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για υποκριτική και ανεύθυνη στάση και να τονίσει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα των οριζόντιων μειώσεων που είχαν επιβληθεί την περίοδο της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Από το βράδυ της Δευτέρας και μετά τη συνάντηση που είχε ο Γ. Κατρούγκαλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το νομοσχέδιο εστάλη προς τους εκπρόσωπους των θεσμών, ώστε να αρχίσει η εξ αποστάσεως διαβούλευση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με την έλευση των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ